Nespametna poteza

Pijana političarka z avtom pristala na tirih

R.T.
22. 5. 2019, 09.14
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 09.18
Deli članek:

27-letna članica avstrijskega socialdemokratskega podmladka je 10. maja v krepko pijanem stanju povzročila prometno nesrečo.

Freiwillige Feuerwehr Puchberg am Schneeberg
Avto je obstal na tirih.

Stefanie Haindl je nezanesljivo krmarila avtomobil znamke VW Polo. V bližini Puchberga v deželi Spodnja Avstrija ji je dokončno zagodel alkohol v krvi. Zaneslo jo je z mokre ceste in jo vrglo direkt na železniške tire ob cesti. Mlada političarki jo je odnesla z lahkimi poškodbami, več dela pa so imeli gasilci, saj je avto obstal na tirih. Med umikanjem avta s tirom je bil za 90 minut ustavljen železniški promet. Medtem so mladi dami policisti ponudili alkotest. Rezultat? Dobra dva promila, poroča Heute.at, kar pomeni, da je Stefanie izgubila vozniško dovoljenje, čaka pa jo še visoka globa.

Stefanie sprejema odgovornost za svoje nespametno dejanje. Sporočila je, da je bila v četrtek zvečer na obisku pri prijateljih, kjer so zvrnili nekaj alkoholnih pijač. Sprva je nameravala prenočiti pri njih, ko jo je prešinila neumna misel. Pijana se je usedla v avto in pozno popoldne odpravila proti domu. »Za moje obnašanje ni opravičila. Hvaležna sem, da ni bil v nesreči udeležen še kdo drug. Dejanja ne morem spremeniti, bo pa to šola za vse moje življenje,« so bile besede lokalne političarke. O njeni vlogi v stranki bodo pristojni še razpravljali.