Krvavo

Sanelo z nožem zaklal Srdjana v samoobrambi

S.S.
18. 5. 2019, 20.51
Posodobljeno: 18. 5. 2019, 20.53
Deli članek:

Sanelo Hudorović, obtožen poskusa uboja Srdjana Jotića, je bil včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču oproščen očitkov. Sodba sicer še ni pravnomočna, tožilstvo pa je že napovedalo pritožbo.

Samo Strel
Obtoženi Sanelo Hudorović se zagovarja, da je bil napaden prvi.

Obravnavani primer se je zgodil 31. julija lani, ko je Hudorović po navedbah tožilstva v kuhinji domače hiše v Šmarju - Sapu Jotiću najprej zagrozil, da ga bo ubil, potem pa ga je s pestjo udaril v vrat in zabodel v trebuh ter prsni koš in mu povzročil dve vbodni rani, globoki najmanj 10 centimetrov.

Sodba še ni pravnomočna, s primerom pa se bodo ukvarjali še višji sodniki, saj je tožilstvo že napovedalo pritožbo.

Jotić je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja. Tako pravi zgodba oškodovanca in tožilstva, obtoženi pa se je zagovarjal, da je bil napaden prvi. Kritičnega dne je na domačem dvorišču počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Srdjan Jotić, njegov brat Branko in Srdjanov sin Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do Hudorovića in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je po Hudorovićevih besedah v notranjost hiše skočil kar skozi okno. V kuhinji so se obtoženca potem napadalci lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož. »Začel sem se braniti, mahal sem z njim okoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je dejal. Pred napadalci je potem zbežal iz hiše, proti avtu, vmes je pobral najmlajšo hčerko, na dvorišče pa sta naposled prihiteli tudi žena in še ena hči. »Ne vem, ali sem z nožem koga zadel. Ko sem se usedel v avto, sem imel desno roko krvavo,« je dejal.

Po mnenju obrambe obtoženca je v ozadju primera maščevanje. Oškodovanec, njegov sin in brat naj bi se Hudoroviću z napadom maščevali zaradi nekih dogodkov v preteklosti. 

Sodnik nikomur zares ne verjame

Zgodba oškodovanca je kajpak diametralno drugačna. Srdjan je na sodišču pojasnil, da je kritičnega dne popival z bratom in sinom, nato je Branka prosil, da ga odpelje do Hudorovića, s katerim se poznata od otroštva. Ko so prispeli, je Hudorović takoj pristopil do avtomobila in se postavil v borbeni položaj zaradi prisotnosti Branka, ta je potem storil enako, vendar si v lase nista skočila. Potem je Hudorović razburjen odšel nazaj v hišo, Branko pa za njim, da bi ga pomiril. V kuhinji ga je obtoženi pričakal z dvema nožema v rokah. Kakorkoli. Tožilstvo je za Hudorovića zahtevalo osem let zapora, obramba oprostilno sodbo, češ da je šlo za silobran. Sodnik Ciril Keršmanc sicer nobeni od zgodb prav zares ne verjame, je pa obtoženca oprostil očitkov in ga rešil pripora, v katerem je bil od prijetja. »Nisem imel občutka, da bi mi katerakoli stran v celoti povedala resnico. Ne pravim, da je kdo namerno lagal, le pri spominjanju se hitro zgodi, da kdo kaj priredi v lastno korist,« je poudaril sodnik Keršmanc v ustni obrazložitvi sodbe. Tožilstvo je sicer že napovedalo pritožbo, tako da se bodo s primerom ukvarjali tudi višji sodniki.