Čudežno preživel

79-letni turist padel z dubrovniškega obzidja

B.K./STA
16. 5. 2019, 21.16
Posodobljeno: 16. 5. 2019, 21.17
Deli članek:

Z obzidja v starem mestnem jedru Dubrovnika je danes padel ameriški državljan, ki se je pri tem huje poškodoval, je potrdila tamkajšnja policija.

Profimedia
Dubrovnik

Ponesrečenca, ki je padel na dvorišče frančiškanskega samostana, so prepeljali v bolnišnico. Po poročanju hrvaških medijev je pravi čudež, da je 79-letnik preživel.

Podrobnosti o poškodbah moškega, ki ga je nekaj pred 16. uro našel eden od frančiškanov, še niso znane. Policija je sporočila, da okoliščine dogodka še preiskujejo. Med drugim so zaslišali priče, ki so bile v bližini kraja nesreče.

Eden od članov društva prijateljev dubrovniških starin, ki upravljajo z obzidjem, Lukša Hanza je povedal, da naj bi se 79-letnik sklonil čez obzidje in padel na tlakovano dvorišče samostana, poroča spletni portal dubrovnik.net.

Današnja nesreča ni prvi primer padca z dubrovniškega obzidja. Splitski časnik Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani omenja, da je leta 2010 ob padcu umrl tuji turist, z obzidja pa sta padli tudi ženski iz Avstralije in Velike Britanije, ki sta se pri tem huje poškodovali.