Na testni vožnji

FOTO: Policija na lovu za drznim tatom, ki je ukradel tega dobra dva milijona evrov vrednega ferrarija

R.T.
15. 5. 2019, 18.15
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 18.20
Deli članek:

Nemška policiji je na lovu za neznancem, ki mu je v ponedeljek uspela ena bolj razvpitih tatvin avtomobila.

Polizei Düsseldorf
Izdelali so jih 272.

Policija si je lahko vsaj za trenutek že oddahnila, saj so izjemno redkega in dragocenega, kar 2,35 milijona evrov vrednega ferrarija, ki ga je v ponedeljek popoldne v kraju Neuss pri Dusseldorfu ukradel predrzen tat, že izsledili in spravili na varno. 

Ferrarija 288 GTO (izdelanih je bilo le 272 avtomobilov) so včeraj pozno popoldne našli v garaži v bližnjem mestu Grevenbroich, lov za malopridnežem, ki si je avtomobil na testni vožnji drznil prisvojiti, se nadaljuje. Lopov se je sicer skupaj z uslužbencem iz prodajalne avtomobilov v Düsseldorfu odpeljal v Neuss. Ustavila sta se na bencinski črpalki, kjer je uslužbenec volan ferrarija prepustil stranki. Moški je nekoliko pozneje ustavil in prosil, če se lahko znova zamenjata. Ko je uslužbenec stopil iz vozila, da bi znova sedel za volan, pa je lopov stopil na plin in jo mahnil v neznano. Bil je sicer »močnejše postave,« govoril pa je špansko in polomljeno angleščino.

Ukraden ferrari je imel sicer še eno posebnost, med prejšnjimi lastniki je namreč tudi nekdanji dirkač v formuli 1 Eddie Irvine, trenutno pa je edini iz te serije vozil, ki je na voljo za prodajo. Lastnik je sicer nek nemški milijonar.

Polizei Düsseldorf
Iščejo tega moškega.