Teja v družbi zloglasnih bratov

Slovensko lepotico bodo izgnali iz BiH

R.T.
15. 5. 2019, 19.55
Posodobljeno: 12. 3. 2024, 07.32
Deli članek:

Banjaluški policisti so po aretaciji bratov Ćulum ugotovili, da je Teja Stražišar kršila zakonodajo glede bivanja tujcev v državi, zato naj bi jo v kratkem izgnali. Brata vodita motoristično skupino United Tribuns, ki jo je nemška obveščevalna služba označila za tretjo največjo nevarnost državi.

Mediaspeed
V Big Brotherju je bila le štiri dni.

Širša slovenska javnost je danes 27-letno Tejo Stražišar spoznala pred slabim desetletjem, ko je kot 18-letnica sodelovala v resničnostnem šovu Big Brother na komercialni televiziji. Kljub temu, da je bilo njeno sodelovanje, šov je zapustila že po štirih dneh, kratkega daha, je dodobra opozorila nase. »Sem zelo ambiciozna! Gola bi se slikala samo s pogojem, da bi bile slike estetske in ne vulgarne. Sicer pa bi brez težav storila vse in še kaj več. Kritike me ne bi vrgle iz tira, saj bi jih vzela sebi v prid in se iz njih poskušala kaj naučiti,« je dejala ob vstopu.

Samouničevalna

Psihologi so jo označili za samouničevalno osebo moškega značaja z balkansko dušo. V resničnostnem šovu je sicer priznala, da je šibka točka, da se prehitro razburi in je preveč zaletava.

To je dobro pokazala le nekaj mesecev pred tem, ko je nastopila v šovu Supermodel Slovenije. V oddaji ji je šlo dobro, vse do izziva stilske preobrazbe. Najbolj jo je bilo strah, da jo bodo postrigli na kratko in pobarvali na rjavo. Seveda se je zgodilo prav to, sledil je izpad s številnimi kletvicami in histeričnim jokom.

Facebook
Brata Armin in Nermin Ćulum.

Sodelovala je še na nekaterih lepotnih tekmovanjih, med drugim se je leta 2013 udeležila novega lepotnega tekmovanja v Sloveniji Miss Gaming, ki je povezano z igralništvom. Na tekmovanju je osvojila naziv druge spremljevalke, nato pa je Stražišarjeva izginila iz javnega življenja. Zadnja objava na njenem facebook profilu sicer nosi letnico 2011.

Po naših podatkih Stražišarjeva že vsaj tri leta biva v Bosni in Hercegovini. Družini je pred časom zagotavljala, da se je umirila, da je srečna in zaljubljena. Ljubezen sicer ne pozna meja, a Stražišarjevo očitno privlačijo »slabi« fantje, saj naj bi intimno prijateljevala Nerminom Ćulumom. Z njim in njegovim bratom Arminom je bila tudi v času aretacije.

Na policijo s ferrarijem

Policija je pred nekaj dnevi zloglasna brata našla v enem izmed priljubljenih lokalov v Banjaluki. Brata in še tri druge osebe so se nato v treh luksuznih avtomobilih s švicarskimi registrskimi oznakami, dveh lamborghinijih in ferrariju, v spremstvu varuhov reda in miru odpeljali na informativni razgovor na policijsko upravo Banjaluka.

Med postopkom je policija ugotovila, da Stražišarjeva krši zakonodajo glede bivanja tujcev v državi, zato so jo odvzeli potni list, v kratkem pa naj bi jo izgnali iz države.

Facebook
Nermin Ćulum v ferrariju.

Policija brata Ćulum sicer sumi, da sta bila vpletena v umor banjaluškega podjetnika Slaviše Krunića, ki so ga neznanci konec prejšnjega meseca ubili v zasedi pred njegovim domom.

Brata poznajo tudi varnostni organi v Nemčiji, kamor je Armin Ćulum pobegnil med vojno v državi. Tam naj bi kmalu odprl več javnih hiš, nato pa so ga konec prejšnjega desetletja izgnali iz države.

»Pripadniki skupine se aktivno ukvarjajo s trgovino z ljudmi, drogami in orožjem. Ne priznavajo nobene oblasti in nimajo nikakršnih političnih zahtev. Zanimata jih le moč in denar,« je ob izgonu Armina Ćuluma po poročanju tamkajšnjih medijev povedal tiskovni predstavnik nemške policije.

Brata Ćulum veljata za ustanovitelja motoristične organizacije United Tribuns, ki jo je nemška obveščevalna služba razglasila za državno nevarnost.

Po poročilih Urada za zaščito ustavnega reda in boj proti terorizmu nemške zvezne dežele Bavarska so United Tribuns za salafisti in neonacisti tretja največja nevarnost za državno varnost v Nemčiji, poroča medijski portal BiH Avaz.

Skupina sicer po poročanju medijev v BiH deluje še v Avstriji in Švici, njihovi neposredni konkurenti pa naj bi bili motoristi iz skupin Hells Angels in Bandidos.