Tragedija čez mejo

Grozljiva smrt kolesarja: Michael je bil vnet športnik

R.T.
13. 5. 2019, 20.25
Deli članek:

Žalost v družini 34-letnega oblikovalca in zagrizenega športnika Michaela M. je velika, težka pa so tudi srca njegovih prijateljev in sodelavcev.

LPD Niederösterreich
Kolo je povsem uničeno.

O grozljivi nesreči v spodnjeavstrijski občini Melk, ki je vzela življenje 34-letnika, smo že poročali. 

Michaela je v noči na petek, ko se je s kolesom peljal po slabo osvetljenem cestišču, zbil avtomobil. Za volanom je sedel 26-letnik iz mesta Amstetten, ki je domnevno misleč, da je povozil srno, odpeljal naprej, a se je po pozivih policije in avstrijskih medijev naslednji dan vendarle zglasil na policijski postaji. Novica o tragediji se je zaradi srhljive podrobnosti, da je Michaelu med trčenjem odtrgalo nogo, ki je poletela 80 metrov stran, še posebej močno oklenila src avstrijske in tudi širše javnosti. Služi tudi kot opozorilo voznikom vseh vrst prevoznih sredstev, da na cestah niso sami, ter oblastem, da je treba nujno poskrbeti za urejene kolesarske poti. 

Michael M. je bil zadnja leta kot industrijski oblikovalec zaposlen v enem od večjih podjetij na območju Spodnje Avstrije, v prostem času pa se je veliko ukvarjal s športom. Vsak dan po službi je odtekel več kilometrov, ali pa je sedel na svoje dragoceno cestno kolo in se odpeljal v daljavo. V četrtek zvečer na žalost zadnjič.