Po nesreči pobegnili

Libijec, Maročan in trije Alžirci pri Sisku ukradli avto in ga razbili v Sloveniji

S.R.
11. 5. 2019, 17.14
Posodobljeno: 11. 5. 2019, 17.27
Deli članek:

V povezavi z našimi dvemi obvestili o postopku s tujci z dne 10. 5. 2019 vas obveščamo o končnih ugotovitvah, ukrepih in zaključku zadeve.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Skupina petih tujcev, v kateri so bili 19-letni državljan Libije, 26-letni državljan Maroka ter 36- in dva 28-letna državljana Alžirije, je iz matičnih držav na različne načine pripotovala v Bosno in Hercegovino, danes pojasnjuje Bojan Kitel iz PU Maribor. Iz Bihača so v noči na petek odpotovali proti Hrvaški, pri čemer so državno mejo prestopili na nedovoljen način. V bližini Siska so v jutranjih urah sedli v osebni avtomobil, ki je bil s ključi v vozilu parkiran ob cesti, in se odpeljali proti Sloveniji. Na nedovoljen način so prestopili tudi slovensko-hrvaško mejo, se odpeljali proti Ptuju, od tam pa so jo mahnili proti Ljubljani. 

Na avtocesti štajerski avtocesti v bližini Tepanja so doživeli prometno nesrečo in jo s kraja ucvrli. Policisti so trojico prijeli takoj po nesreči, dva pa so pozneje izsledili v bližnjem gozdu. Tujci so takoj zaprosili za mednarodno zaščito in pristali v azilnem domu, kjer bodo počakali na nadaljnji postopek. Policisti so ugotovili še, da so trojico med njimi že v preteklosti že obravnavali za nelegalen prihod v Slovenijo. Takrat so jih iz Slovenije vrnili na Hrvaško. 

Mariborski policisti so o dogodku že obvestili okrožno državno tožilstvo, hrvaške varnostne organe ter druge službe, ki so pristojne za vodenje postopka s tujci. Osebni avtomobil bodo vrnili lastniku, zadevo pa bodo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.