Sumljiva druščina

V Banjaluki pridržali zloglasna brata Ćulum, z njima prijeli tudi Slovenko

S.R.
11. 5. 2019, 10.16
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 08.26
Deli članek:

Brata Ćulum, ki so ju v petek aretirali v Banjaluki, sta že na prostosti, a so jima oblasti zasegle ferrarija in dva lamborghinija.

Facebook
Nermin in Armin Ćulum.

Policija v Banjaluki je v petek pridržala zloglasna brata Nermina in Armina Ćuluma, Denisa Giljona in Velida Saleševića, poroča bosanski portal Avaz.ba. V sumljivi druščini sta bili prisotni tudi dve dekleti, pri čemer je ena državljanka Slovenije. To so že predali regionalnemu centru za tujce. Brata so včeraj izpustili na prostost.

Aretacija je bila plod kriminalistične preiskave, povezane s kriminalnimi dejanji na območju Banjaluke, v raciji pa so jima zasegli tudi dragocene jeklene konjičke, in sicer dva lamborghinija in enega ferrarija. Vozila naj bi bila sumljivega izvora. 

Brata Ćulum sta sicer ustanovitelja motorističnega kluba United Tribuns, nedavno pa so ju zaslišali tudi v povezavi z umorom lokalnega poslovneža Slaviše Krunića. Armin, poznan pod vzdevkom Boki, je nekdanji boksar, rojen v bosanskem mestu Prijedor. V času vojne je pobegnil v Nemčijo. Sta sicer stara znanca policije, pod drobnogled pa so ju vzeli tudi organi pregona širom Evrope. Nemška obveščevalna služba je motoristični klub United Tribuns leta 2014 denimo razglasila za državno nevarnost. Organizacijo so glede na nevarnost, ki jo predstavlja, uvrstili takoj za salafisti in neonacisti, je pred časom poročal bosanski portal Klix.ba.