Šest ur v prtljažniku

Ugrabljeni Belokranjec je bil prepričan, da so ga hoteli zvezanega vreči v Kolpo

J.P.
9. 5. 2019, 11.04
Posodobljeno: 9. 5. 2019, 11.14
Deli članek:

Včeraj so ga zvezanega strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se z njim odpeljali do Sežane, kjer so ga izpustili.

Bobo
Prepričan je, da so ga pri prehodu slovensko-hrvaške meje nameravali zvezanega vreči v Kolpo.

"Vrat me tako boli, da ne morem nič, in cela leva stran, da me je že začela boleti ledvica," je Denisu Avdiću z Radia 1 povedal Belokranjec Mirko Moravec. 79-letnika (80 jih bo dopolnil prihodnje leto) so včeraj v njegovem vinogradu ugrabili migranti, po njegovi oceni stari od 25 let naprej. Preden so se odpeljali, naj bi se tudi preobleki.

Dejal je, da so se bali, da se bo zadušil v prtljažniku, zato so odprli zadnje okno, da je vanj pihalo. Po njegovi oceni je bil v prtljažniku svojega avtomobila šest ur. Bil je pokrit.

SDS zaradi razmer na južni meji zahtevajo takojšen sestanek Sveta za nacionalno varnost, je na Twitterju zapisal predsednik stranke Janez Janša. Vlada namreč po njegovem mnenju teh razmer očitno ne obvladuje. "Prva skrb vsake vlade je varnost lastnih državljanov," je še navedel Janša.

"Bili so kot biki, kaj naj jaz 80-leten naredim. Bil sem tako pohleven," je povedal. "To so bili profesionalni lopovi, barabe." Bili so štirje, a Mirku se zdi, da so enega odložili še preden so ga pri Sežani izpustili, se preoblekli in šli peš proti Italiji. Točne poti, po kateri so ga peljali, ni znal opisati, ocenjuje pa, da so ugrabitelji najprej zapeljali čez mejo na Hrvaško. Prepričan je, da so ga pri prehodu slovensko-hrvaške meje nameravali zvezanega vreči v Kolpo. Rešilo naj bi ga to, da jim je avto nasedel na slabem terenu.

"Ne verjamem ne v boga ne v vraga, rekel sem si, mati narava, če si me do zdaj čuvala, me daj še zdaj," je povedal.

Moravec je še dejal, da sta ga včeraj v kraju Mali Nerajc, kjer ima vinograd, obiskala moški in ženska, ki sta se izdajala za arheologa iz Ljubljane. Vprašala sta ga, če lahko pogledata, če je v vinogradu kaj starin. Prepričan je, da je obisk z ugrabitvijo nekako povezan.