Brez upanja za bogatega poslovneža, njegove ženo in tri otroke

Našli razbitine strmoglavljenega letala, umrla celotna družina

S.R./STA
7. 5. 2019, 07.27
Posodobljeno: 7. 5. 2019, 07.40
Deli članek:

Na težko dostopnem odročnem območju na severu Mehike je v nedeljo strmoglavilo zasebno potniško letalo s 13 ljudmi na krovu, ki je bilo na poti iz Las Vegasa v mehiški Monterrey.

Profimedia
V nedeljski nesreči zasebnega letala je umrlo 13 ljudi.

Reševalci so razbitino letala odkrili v ponedeljek iz zraka. Mehiške oblasti na podlagi posnetkov razbitine domnevajo, da nesreče ni preživel nihče. 

Na letalu je bil tudi 55-letni bogati poslovnež Luis Octavio Reyes Dominguez z ženo in tremi otroki. Potniki in člani posadke naj bi bili stari med 19 in 57 let, večina pa naj bi bila Mehičanov. Vsi skupaj so se v nedeljo vračali domov po ogledu sobotnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu med Mehičanom Saulom Alvarezom in Američanom Danielom Jacobsom

Kontrolorji letenja so z letalom izgubili stik v nedeljo pozno popoldne po krajevnem času, nato se je začelo iskanje. Razbitine so odkrili v odročnem goratem predelu v zvezni državi Coahuila na severu Mehike. Vzrok nesreče še ni znan. Letalo challenger 601 kanadskega proizvajalca Bombardier naj bi se pred strmoglavljenjem po navedbah medijev skušalo izogniti neurju.