Ugrabitev

Pogumna 12-letnica ušla napadalcu

A.S.
29. 4. 2019, 15.50
Posodobljeno: 29. 4. 2019, 15.50
Deli članek:

Neznanec je prejšnji torek v kraju Hunslet blizu mesta Leeds v Veliki Britaniji napadel 12-letno žrtev. Dekle je zvlekel v gozd, vendar ji je uspelo pobegniti. Napadalca še vedno iščejo.

Twitter (West Yorkshire Police)
Mimoidoča je uspela posneti nekaj fotografij osumljenega.

Britanske oblasti iščejo osumljenca, ki je prejšnji torek ugrabil osnovnošolko. 12-letna deklica je bila na poti v šolo, ko se ji je osumljenec približal in jo odnesel na osamljeno mesto v bližnjem gozdu. »Zgrabil jo je za pas in jo zvlekel čez cesto proti odročnemu področju, ki se nahaja za električno razdelilno postajo,« so sporočili iz jorkširske policijske enote.

Pogumno dekle se je z vsemi močmi upiralo in uspelo pobegniti ugrabitelju. Napadalec je nato pobegnil skozi lokalni park. Med begom ga je opazila naključna peška in poklicala policijo. Mimoidoča ženska ga je uspela posneti s telefonsko kamero, fotografije so v pomoč policistom pri nadaljnjem iskanju.

Detektiv James Entwistle je v sporočilu za javnost dodal: »Žrtev in njena družina so v šoku. Ponudili smo jim našo podporo, medtem ko je preiskava v teku«.