Zlomljena ličnica, izbit zob, ...

Prijeli celjska razbojnika, ki sta ga v lastnem domu premlatila in za seboj zaklenila vrata

J.P.
29. 4. 2019, 12.10
Posodobljeno: 29. 4. 2019, 12.36
Deli članek:

K sreči je našel rezervni ključ, da je lahko zapustil stanovanje.

Profimedia
Njo je poznal, on je vstopil nepovabljen (fotografija je simbolična).

V četrtek je 65-letni Celjan policiste obvestil, da sta ga v dopoldanskih urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški.

Hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje

Začelo se je z zvoncem. Ko je odprl vrata svojega stanovanja, je z njo nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan in od njega zahteval denar. Ker mu ga ni dal, ga je vrgel na posteljo in pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, izbil zob in zadal še več drugih poškodb. V času, ko je ječal pod udarci, je 34-letnica preiskala stanovanje. Oškodovancu je iz denarnice vzela manjšo vsoto gotovine, iz omare pa dva srebrnika.

Preden sta ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje, sta mu vzela še mobilni telefon. K sreči je našel rezervni ključ, poiskal pomoč v celjski bolnišnico in zadevo prijavil policiji.

Nje še ne, njega že

Policisti so oba izsledili. Danes ju bodo s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivih dejanj Rop po čl. 206/II KZ-1, Huda telesna poškodba po čl. 123/I KZ-1 in Protipravni odvzem prostosti po čl. 133/IV, privedli k preiskovalnemu sodniku.

34-letnice do sedaj še niso obravnavali, njega pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja, so sporočili s celjske policijske uprave.