Števec se je ustavil pri 140 km/h

Svetlana na poti v Slovenijo izgubila soproga in sina: »Ostala mi je samo hčerka«

S.R.
25. 4. 2019, 18.31
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 19.20
Deli članek:

V hudi prometni nesreči, ki se je malo po polnoči pripetila nedaleč od hrvaško-srbske meje, so umrli štirje srbski državljani, ki so bili na poti v Slovenijo. Za srbske medije je spregovorila soproga in mati tragično preminulih Vladice in Nikole.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, naj bi se prometna nesreča na avtocesti Zagreb - Beograd, ki je vzela štiri življenja, zgodila, ker je 42-letni voznik Vladica Rašić za volanom zaspal. S seboj je v smrt odpeljal 14-letnega sina Nikolo, 43-letno Aleksandro Janković in 47-letnega Žikico Jankovića. Nesrečo je preživel 28-letni Dragan Vučević, ki leži v bolnišnici v Vinkovcih, a je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 

Kot poročajo lokalni mediji, oče in sin preostalih treh potnikov nista poznala, ti so se v vozilu znašli s pomočjo aplikacije za deljenje stroškov prevoza. Skupaj so se odpravili v Ljubljano. Poročajo še, da je bila hitrost ob trčenju v zaščitno ogrado zelo visoka. Kot je bilo razvidno iz pregleda notranjosti razbitine, je kazalec na merilniku hitrosti obstal pri označbi 140 kilometrov na uro. Škoda octavia ljubljanskih registrskih oznak je bila sicer povsem uničena, v avtomobilu pa sta se sprožili obe zračni blazini. Sicer pa naj bi varnostni pas uporabljal samo preživeli Žikica, medtem ko naj bi preostalo četverico ob trčenju vrglo iz vozila.

Za srbski portal Blic je spregovorila Svetlana Rašić, ki je v nesreči izgubila soproga in sina. »Ostala mi je samo hčerka. Ni več malega Nidže,« je dejala s tresočim glasom in pojasnila, da je sin Nikola na vso moč vztrajal, da se želi očetu pridružiti na poti v Slovenijo. V Ljubljano naj bi skupaj odpotovala že večkrat, saj naj bi imel Vladica težave z želodcem, v Slovenijo, kjer naj bi ga tudi operirali, pa se je moral vsak mesec peljati na pregled. »Jaz nisem mogla iti zraven, sin pa si je to tako želel. Ne vem, kako naprej, a moram zaradi hčerke,« pa je Svetlana povedala za portal novosti.rs.