Kruta smrt

VIDEO: Joseph si je prižgal cigareto in zgorel v invalidskem vozičku

R.T.
25. 4. 2019, 17.07
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 17.18
Deli članek:

V domu za starejše ga je čakala kruta smrt. Prižgal si je cigareto, njegovo življenje pa je ugasnilo.

YouTube
Joseph je umrl pod paviljonom.

V nekem domu za starejše v kraju Oakwood Village v ameriški zvezni državi Ohio se je pripetila huda nesreča, v središču katere se je znašel 63-letni »varovanec« doma Joseph Konopa. Ta je med uporabo kisikove bombe kadil cigareto. Končal je v plamenih. Pomoč je prišla prepozno. 

Joseph se je 18. aprila, kot vsak vremensko ugoden dan, z invalidskim vozičkom nahajal na vrtu doma za starejše. Tokrat še zadnjič. Na dogajanje je reševalce opozoril eden od obiskovalcev, ki je na vrtu opazil ogenj in gost dim. Vsi skupaj so pohiteli do kraja incidenta, kjer so naleteli le še na povsem uničen invalidski voziček in Josepha, ki je obležal z obrazom proti tlom. Bil je močno ožgan po celotnem telesu, ni več dihal, prav tako se je ustavilo njegovo srce. Kljub temu so ga začeli oživljati, a jim ga ni uspelo vrniti v tostranstvo. 

Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, se je vžgala kisikova bomba, pripeta na Josephov voziček, krivca pa so našli v prižgani cigareti. Policija je morebitno tujo krivdo izključila.