Umora obtožena starša

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito truplo je ležalo v plitkem grobu

J.P.
25. 4. 2019, 08.52
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 08.57
Deli članek:

Petletnik naj bi izginil prejšnji teden. Tako se je vsaj glasila prijava njegovih staršev.

Profimedia
Truplo so našli približno 20 minut od njegovega doma.

Preiskovalci so včeraj našli truplo petletnega dečka, ki je bil pogrešan od prejšnjega tedna. Andrew Freund je ležal v plitkem grobu, umora sta obtožena starša, ki sta že v priporu.

Profimedia
Psi so zaznali, da deček ni peš zapustil doma.

Nazadnje videla 17. aprila

Policisti so grob, ki se je nahajal približno 20 minut od družinskega doma v predmestju Chicaga Crystal Lake v ameriški zvezni državi Illinois, našli s pomočjo informacij, ki so jih z zaslišanjem dobili od dečkovih staršev JoAnn Cunnigham in Andrewa Freunda st. Dečkovo truplo je bilo ovito v plastiko, vzrok smrti še ni znan.

Profimedia
Starša sta obtožena umora.

Obtožnica zoper starša sestoji iz petih točk umora prve stopnje. Njeni so bile prištete še štiri točke naklepne telesne poškodbe, dve točki nasilja v družini in ene točke neprijave smrti pogrešanega otroka, Freund pa je dobil še dve točki naklepne telesne poškodbe, eno točko nasilja v družini, dve točki prikrivanja smrti zaradi umora in eno točko neprijave smrti pogrešanega otroka.

Starša sta prvotno trdila, da sta Andrewa nazadnje videla 17. aprila. Preiskovalci so na podlagi odzivov slednih psov zaključili, da deček svojega doma ni zapustil peš.

V domovanju vladala beda

Na dan, ko je fant izginil, so njegovo mamo aretirali zaradi prometnega prekrška iz lanskega leta, ko je decembra vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V policijskem poročilu piše, da se je odpeljala v bližnjo restavracijo s hitro prehrano, da bi nekdo zaradi domnevnega ropa v njenem domu zanjo poklical policijo. In še, da razmere v hiši niso ustrezale osnovnim standardom za življenje. Policisti so opazili pasje iztrebke, več razbitih stekel na oknih in nedelujoč kamin. Eden od njenih dveh otrok je imel veliko modrico na kolku. Po aretaciji so oba otroka odpeljali na policijsko postajo. Socialni delavec je opravil pogovore z otrokoma in jih predal nazaj k mami, saj ni mogel ugotoviti, kako je otrok dobil modrico.

NBC še piše, da so dom policisti obiskali večkrat. Tudi septembra lani, ko je nekdo prijavil, da družina živi brez elektrike. Takrat Cunninghamova policistom ni hotela odpreti vrat.

Po Andrewovem izginotju so leto dni mlajšega Parkerja prevzeli tamkajšnji socialni delavci.