Abramov je tudi eden izmed protagonistov v zavarovalniški goljufiji, v kateri so "zastavili" roko 21-letnice

Kar se je usodnega 15. marca 2015 dogajalo v dnevni sobi Vebrovih na Pernovem pri Žalcu, ni bila nezgoda, kakor je to vseskozi opisoval danes 29-letni Sebastien Abramov. Spomnimo: Abramov je dejal, da se je puška sprožila sama od sebe, medtem, ko jo je popravljal, in ustrelila v smeri njegove takratne partnerke Sare. Strel je bil zanjo usoden.

»On je tukaj nekaj ropotal s tem orožjem, ne vem točno, kaj je delal. Samo rekel sem lahko noč in šel spat. Potem pa sem slišal pok in skočil pokonci,« je usodno noč za 24ur opisal oče umorjene Sare.

Staršema je natvezil, da je šlo za nesrečo, nato pa uprizoril celo neke vrste živčni zlom, in se zdravil v psihiatrični bolnišnici v Vojniku. Oče se spominja, da ob smrti Sare ni nič jokal, ko je prišel iz ustanove, si pa je od njiju nemudoma izposodil 18 tisoč evrov, še poroča 24ur. Denarja ni nikoli vrnil. Ko sta ga zanj tožila pa je sodnici natvezil, da si je denar izposodil pred njeno smrtjo, 10.000 evrov pa je že pred tem dal Sari. »In takrat sva midva videla, kakšen je zares ta človek. To nama je potem za 200 procentov obrnilo sliko. Dejansko sva spoznala, kakšen je,« sta po poročanju 24 ur še dejala starša.

Motiv Abramovega je verjetno bilo koristoljubje. Vedel je namreč, da je bila Sara življenjsko zavarovana, njen oče pa je potrdil, da je zavarovalnico ves čas nekdo klical, kdaj bo zavarovanje žrtvini mami izplačano.

Policija je Abramova kazensko ovadila. Če bo obtožen zahrbtnega umora, mu grozi 30 let zaporne kazni, še poroča 24ur.