Policija srbske entitete BiH je objavila samo inicialke napadalcev, a so mediji v BiH poročali, da gre za Emilija Balda, ki so ga prijeli v ponedeljek, ter Benedija Đukanovića, ki je na begu. Đukanović naj bi bil tisti, ki je ubil Krunića, ki je bil v avtomobilu z varnostnikom, je danes poročal sarajevski časnik Oslobođenje na svoji spletni strani.

Policija je zaradi suma umora Krunića in njegovega varnostnika Žarka Pavlovića kazensko ovadila tudi napadalca Željka Kovačevića, ki je v medsebojnem obstreljevanju umrl. V ovadbah trojico bremenijo tudi zaradi povzročitve hudih poškodb drugemu Krunićevemu varnostniku Goranu Iliću, ki naj bi ubil Kovačevića. Ranjenega Ilića so rešili zdravniki v bolnišnici v Banjaluki.

Policisti so v ponedeljek med preiskavo dogodka prijeli še tri osebe s kriminalno zgodovino, a novičarski portal klix.ba poroča, da jih bodo izpustili na prostost.

Krunić je bil lastnik več podjetij, med drugim varnostne družbe Sector Security in podjetja Žitoprodukt, ki ima v lasti verigo pekarn Žitopek.

Večkrat je izjavil, da je trn v peti nekdanjemu dolgoletnemu predsedniku Republike srbske, ki je trenutno predsedujoči predsedstvu BiH, Miloradu Dodiku, in drugim vodilnim ljudem v Republiki srbski zaradi svoje naklonjenosti do enotne BiH. Med drugim je dejal, da je bil izpostavljen pritiskom, da bi prodal varnostno podjetje ljudem iz Dodikovega kroga.