Črna kronika

Prijeli domnevne morilce podjetnika Slaviše Krunića

G.G./STA
24. 4. 2019, 14.12
Posodobljeno: 24. 4. 2019, 14.14
Deli članek:

Notranje ministrstvo Republike srbske v Bosni in Hercegovini je potrdilo, da so kazensko ovadili tri osebe zaradi suma umora znanega podjetnika Slaviše Krunića.

YouTube
Slaviša Krunić je bil oster kritik predsednika republike Srbske Milorada Dodika.

Policija srbske entitete BiH je objavila samo inicialke napadalcev, a so mediji v BiH poročali, da gre za Emilija Balda, ki so ga prijeli v ponedeljek, ter Benedija Đukanovića, ki je na begu. Đukanović naj bi bil tisti, ki je ubil Krunića, ki je bil v avtomobilu z varnostnikom, je danes poročal sarajevski časnik Oslobođenje na svoji spletni strani.

Policija je zaradi suma umora Krunića in njegovega varnostnika Žarka Pavlovića kazensko ovadila tudi napadalca Željka Kovačevića, ki je v medsebojnem obstreljevanju umrl. V ovadbah trojico bremenijo tudi zaradi povzročitve hudih poškodb drugemu Krunićevemu varnostniku Goranu Iliću, ki naj bi ubil Kovačevića. Ranjenega Ilića so rešili zdravniki v bolnišnici v Banjaluki.

Policisti so v ponedeljek med preiskavo dogodka prijeli še tri osebe s kriminalno zgodovino, a novičarski portal klix.ba poroča, da jih bodo izpustili na prostost.

Krunić je bil lastnik več podjetij, med drugim varnostne družbe Sector Security in podjetja Žitoprodukt, ki ima v lasti verigo pekarn Žitopek.

Večkrat je izjavil, da je trn v peti nekdanjemu dolgoletnemu predsedniku Republike srbske, ki je trenutno predsedujoči predsedstvu BiH, Miloradu Dodiku, in drugim vodilnim ljudem v Republiki srbski zaradi svoje naklonjenosti do enotne BiH. Med drugim je dejal, da je bil izpostavljen pritiskom, da bi prodal varnostno podjetje ljudem iz Dodikovega kroga.