Nadaljevanje sojenja Janku Tomiću

Žan je bil prepričan, da so ga prišli ubit

M.Z. / Štajerski tednik
25. 4. 2019, 06.55
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču na Ptuju se je nadaljevala glavna obravnava zoper Janka Tomića, ki ga obtožnica bremeni kaznivih dejanj uboja in poskusa uboja.

Gabrijel Toplak
Prizorišče strelskega obračuna.

Pred sodišče sta kot priči tokrat stopila prijatelja Žana Tomića, sina obdolženega. Matic in Ema sta izpovedala, kar jima je po dogodku povedal njun prijatelj Žan. Oba sta tudi dejala, da sta večino informacij o nasilnem dogodku, v katerem je ugasnilo življenje enega izmed štirih napadalcev na Žana Tomića, izvedela iz medijev.

Matic je na sodišču pojasnil, da naj bi mu Žan dejal, da naj bi ga napadalci tiste usodne noči prišli ubit. Da bi oče sina pred nasilnimi napadalci obranil, naj bi izstrelil nekaj opozorilnih strelov, nato pa šel iz zgornjega nadstropja na dvorišče. Ema je dejala, da sta si z Žanom po usodnem napadu izmenjala nekaj sporočil. »Pisal mi je, da so ga napadli, bili naj bi trije ali štirje, poslal mi je sliko razbitega okna. Napisal je, da so napadalci, ki jih ne pozna, razbijali po avtomobilu in poskušali nasilno vdreti v hišo. Navedel je tudi, da so streljali in da prihaja policija. Potem si nisva več pisala, ker so prišli policisti in začeli preiskavo. Srečala sva se čez nekaj dni, ko mi je tudi pripovedoval o dogodku tiste noči.«

STA
Po mnenju tožilstva naj bi obdolženi Janko Tomić streljal najprej na balkonu in nato še na dvorišču

Ena ali dve seriji strelov?

Po mnenju tožilstva naj bi obdolženi Janko Tomić streljal najprej na balkonu in nato še na dvorišču, zato naj bi bili dve seriji strelov. Obdolženi v svojem zagovoru vztraja, da je streljal samo na balkonu in da je bila ena serija strelov. Tožilstvo je obtožnico spisalo, ker naj bi streljal za napadalci še takrat, ko so ti že bežali in naj ne bi več šlo za silobran, na katerega se Tomić sklicuje.

Sojenje Tomiću se bo nadaljevalo 22. maja, ko bodo pred sodišče kot priče stopili policisti, ki so dogodek obravnavali. Za junij je predvideno še zaslišanje sodnega izvedenca za področje balistike in tudi izvedenca psihiatrične stroke.