Naklepno dejanje

Smrt 24-letne Sare Veber: Abramov "je uspešno manipuliral z bližnjimi"

G.G.
24. 4. 2019, 12.32
Posodobljeno: 24. 4. 2019, 14.07
Deli članek:

Celjski kriminalisti so pojasnili, zakaj so 29-letnega Sebastiena Abramova ovadili za kaznivo dejanje umora.

Mediaspeed
Sebastian Colarič (po novem Sebastien Abramov) leta 2012 na podelitvi viktorjev - tri leta kasneje je umrla Sara, letos pa si je njegovo novo dekle odrezalo roko.
Abramov je tudi eden izmed protagonistov v zavarovalniški goljufiji, v kateri so "zastavili" roko 21-letnice.

Ko se je 15. marca 2015 na Pernovem pri Žalcu pripetil incident s strelnim orožjem, je policija primer obravnavala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Takrat 25-letni Sebastian Colarić (danes Sebastien Abramov) je razlagal, da se je puška po nesreči sprožila med čiščenjem, njegova 24-letna partnerica Sara Veber pa je bila takrat po naključju v bližini – skupaj z njim je bila v dnevni sobi in usoda naj bi hotela, da se je znašla pred puškino cevjo. 

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto na PU Celje Milan Vogrinec je pojasnil, da je policija že od vsega začetka temeljito preiskovala zadevo. »Osumljeni je uspešno manipuliral z bližnjimi in dogodek prikazoval kot nesrečo,« je pojasnil Vogrinec in dodal, da osumljeni ni sodeloval s preiskovalci, kar je oteževalo preiskavo. Šele nedavno, pred nekaj meseci, so sorodniki pokojne kriminalistom posredovali informacije, ki so zadevo prikazale v drugačni luči. To so storili tudi zaradi drugega primera na sodišču, ko je bil osumljeni obtožen zaradi goljufije na škodo matere pokojne Sare.

Skupaj z informacijami pridobljenimi od tujih varnostnih organov je bilo to dovolj, da so zdaj 29-letnega Abramova ovadili za kaznivo dejanje umora, za katerega je zagrožena najvišja zaporna kazen 30 let.

Skratka, Abramov je po mnenju policije imel načrt, da ustreli Saro in zadevo prikaže kot nezgodo. Motiv? Koristoljubje, saj je imela Sara sklenjeno življenjsko zavarovanje. Po podatkih kriminalistov denar ni bil izplačan. Vogrinec ni želel komentirati informacij o tem, da naj bi bil Abramov povezan z mednarodnimi kriminalnimi združbami in da se je zato želel rešiti dekleta, ki naj bi za to zvedelo, je pa potrdil, da je med njima prihajalo do določenih nesporazumov. Prav tako nima informacij, da bi bil tajni policijski sodelavec.

»Zagotovo je to ena izmed najzahtevnejših preiskav v moji karieri,« je poudaril Vogrinec in dodal, da nikakor ne gre kriviti staršev pokojne, ki so dolgo časa verjeli precej prepričljivim besedam osumljenca.