Dombrava

Razdejanje na cesti: z vso silo poletel z ovinka, treščil in zagorel

B.K.
23. 4. 2019, 17.15
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 18.20
Deli članek:

Za sabo je pustil razdejanje, zaradi katerega se je zgodila še ena nesreča.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V nedeljo okoli pol enih zjutraj, so policisti dobili klic glede prometne nesreče na območju Dombrave. Ko so prišli na kraj nesreče, jih je tam čakalo goreče vozilo in razdejanje na cesti.

Izkazalo se je, da je za razdejanje kriv 34-letni voznik osebnega avtomobila BMW, ki je pet minut pred pol eno vozil iz Volčje Drage v smeri proti Dombravi. Na levem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zaneslo ga je in več deset metrov je bočno drsel po cesti. To avtomobila ni bogve kaj ustavilo, saj je nato treščilo v kovinsko varnostno ograjo in jo prebilo. Vozilo je odbilo po zraku, ’poletelo’ je čez potok Lijak, in z levim bokom trčilo v travnato nabrežino. Zaradi trčenja se je vnel požar in vozilo je v celoti pogorelo.

Voznik je s kraja pobegnil, popoldan pa je zaradi bolečin poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Z njim ni hujšega, so ga pa tako našli policisti ki, mu bodo izdali plačilni nalog.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

To še ni vse …

Nedolgo za omenjeno nesrečo, pa se je – deloma tudi zaradi nje – pripetila še ena prometna nesreča. V isti smeri kot prej omenjeni voznik je namreč pet minut za njim pripeljal še en, tokrat 22-letni voznik, ki je vozil avtomobil znamke Kia. Ko je pripeljal na most čez potok Lijak, je pred sabo zagledal kovinsko varnostno ograjo, ki je zapirala oba pasova na cesti. Ker je mladenič vozil prehitro je s prednjim delom ’nabasal’ na varnostno ograjo in se prevrnil na levi bok. Tudi on hujših poškodb ni utrpel, prav tako pa mu bo izdan plačilni nalog.