Štiri leta po "nesreči"

Po odžagani roki in sodbi za goljufijo še ovadba za umor 24-letne Sare

G.G.
23. 4. 2019, 13.35
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 13.48
Deli članek:

Policija je 29-letnega Sebastiena Abramova, ki je v preteklosti slišal na ime Sebastian Colarič, kazensko ovadila zaradi suma kaznivega dejanja umora.

Mediaspeed
Sebastian Colarič (po novem Sebastien Abramov) leta 2012 na podelitvi viktorjev - tri leta kasneje je umrla Sara, letos pa si je njegovo novo dekle odrezalo roko.

Obravnavan primer sega v leto 2015. Takrat je Colarić prijateljeval s 24-letno Saro Veber iz Pernovega pri Žalcu. Kritičnega dne je Colarić v sobi čistil puško, ki se je menda po nesreči sprožila. Strel je bil za Saro, ki je bila v bližini, usoden. Policija je primer dolgo raziskovala, ga sprva obravnavala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, zdaj pa ga je prekvalificirala v umor. Zakaj? "Pokazale so se določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja," so sporočili s Policijske uprave Celje. Podrobnosti bodo znane jutri.

Colarić, ki se je po tragediji leta 2015 preimenoval v Sebastiena Abramova, je bil v središču pozornosti domačih in svetovnih medijev tudi marca letos. Bil je eden izmed protagonistov v zavarovalniški goljufiji, v kateri so "zastavili" roko 21-letnice. Bralci in bralke se zagotovo spomnijo šokantnih podrobnosti o tem, kako si je mladenka s krožno žago odrezala levo roko nad zapestjem. Seveda ni šlo za nezgodo, »rez« je bil načrten. Osumljeni so namreč konec lanskega leta pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. Potrebovali so le še »hujšo nezgodo«, še najbolje 100-odstotno invalidnost, in zavarovalnice bi morale nakazati lepe denarce. Kriminalisti so primer preiskali in razkrili prevaro ter osumljene strpali v pripor.

Medtem pa so višji sodniki potrdili pogojno obsodbo okrajnega sodišča v Ljubljani, poročajo Slovenske novice. Abramov je spoznan krivega kaznivega dejanja goljufije in obsojen na šest mesec pogojne zaporne kazni pod posebnim pogojem, da oškodovancu v enem letu in osmih mesecih povrne 8000 evrov.