Obvisel 15 metrov nad tlemi

FOTO: Padalec na Tolminskem pristal v krošnji in si polomil oba gležnja

S.R.
23. 4. 2019, 11.54
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 11.55
Deli članek:

Konec tedna se je na območju Gorenje Trebuše na Tolminskem hudo poškodoval 52-letni jadralni padalec.

Gorska policijska enota PU Nova Gorica
Padalec je obvisel v krošnjo 20 metrov visokega drevesa.

52-letni jadralni padalec, ki prihaja z območja Ljubljane, se je v soboto popoldne hudo poškodoval na težko dostopnem terenu v bližini eko zaselka Razazija, ki leži na približno 790 metrih nadmorske višine, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Jadralni padalec, ki se je za let ustrezno opremil, je malo pred 16. uro vzletel s travnika izpred ene od tamkajšnjih hiš in se usmeril proti drugemu travniku približno 200 višinskih metrov nižje. Po petih minutah jadranja je napačno ocenil višino in ob pristanku treščil v krošnjo približno 20 metrov visokega drevesa. Ni se ustavil. Skupaj s sedežem je začel padati proti tlom, pri čemer se je z nogama zatikal med vejevje. Obvisel je 15 metrov nad tlemi, ko so se vrvice kupole končno ovile okoli krošnje in njegov padec ustavile. 52-letnik se je med neizprosnim drsenjem ob deblu hudo poškodoval. Zlomil naj bi si oba gležnja. 

Gorska policijska enota PU Nova Gorica
Padalca so spustili na tla in ga za silo pokrpali.

Reševalci GRS Tolmin, ki sta jim pomagala policista gorske policijske enote PU Nova Gorica, so poškodovanega najprej spustili z drevesa in ga za silo pokrpali, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Pripadnika gorske policijske enote sta med pregledom kraja nesreče tujo krivdo izključila.

Gorska policijska enota PU Nova Gorica
Nesreča na Tolminskem.