Mama in žena

FOTO: Jeleni pred smrtjo iznakazil obraz

J.P.
23. 4. 2019, 10.40
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 10.45
Deli članek:

Še tretja obtožnica zoper moža. Vse kaže, da je šlo za zločin iz strasti.

Facebook
Jelena Krsmanović Marjanović

V tretji obtožnici zoper Zorana Marjanovića, ki je osumljen, da je umoril ženo Jeleno Marjanović Krsmanović, so podrobno opisane poškodbe, ki jih je utrpela.

Poleg osmih smrtonosnih udarcev s kovinskim predmetom v glavo, se je morilec srbske pevke pred smrtjo najverjetneje lotil še s pestmi in ji z udarci iznakazil obraz.

Facebok
Zoran Marjanović, Jelena in njuna hčerka Jana

Zločin iz strasti

Preden je umrla v kanalu v naselju Crvenka, je bila Jelena brutalno pretepena. Poškodbe, ki jih je imela po rokah, kažejo, da se je krčevito borila z morilcem.

Seznam poškodb, ki jih je utrpela:

- dva vboda: eden v teme, drugi v desno roko; 
- osem udarcev s kovinskim predmetom v glavo; 
- več poškodb obraza, najverjetneje posledice udarcev s pestjo; 
- več poškodb po rokah, ki so najverjetneje nastale, ko se je skušala zaščititi pred udarci; 
- več poškodb po nogah; 
- rani na hrbtu in desni rami, najverjetneje posledici udarcev s predmetom.

Tožilstvo v tretji obtožnici Marjanovića nadalje obtožuje tudi, da je izključil mobilni telefon in ga vključil šele, ko je Jelena umrla, da je poklical policijo in jo obvestil, da je njegova žena pogrešana in da jo išče.

Ko se je odpravila teči, je šel za njo z njuno hčerko Jano. V nekem trenutku je otroka pustil za seboj in se za ženo odpravil sam. Napadel jo je, jo poškodoval po glavi in rokah. Lažje poškodovana je pobegnila vzdolž kanala, v paniki ostala brez desnega obuvala, mobilnega telefona in gumice za lase. Ko je zavila proti kanalu, jo je spet imel v pesti, zapisano v obtožnici povzema Alo.

Poškodbe naj bi razkrivale, da je šlo za zločin iz strasti, meni srbski kriminolog Zlatko Nikolić.

Aretirali moža

Jelena je bila na nasipu v Borči umorjena 2. aprila 2016, njeno truplo je bilo najdeno dan pozneje. Po letu in pol preiskave so 15. septembra 2017 kot osumljenca aretirali njenega moža Zorana. V priporu je bil skoraj 10 mesecev. Višje sodišče je v razmaku le štirih mesecev zoper njega vložilo dve obtožnici za njen umor: prvo februarja lani, drugo junija.