Žal mu je, oškodovanca spoštuje

Dve zgodbi, en krvavi incident, sodba kmalu

S.S.
22. 4. 2019, 17.21
Deli članek:

Na okrožnem sodišču še vedno razčiščujejo okoliščine incidenta 31. julija lani, ko naj bi Sanelo Hudorović v domači hiši v Šmarju - Sapu zagrešil poskus uboja Srdjana Jotića.

Samo Strel
Obtoženi Sanelo Hudorović se zagovarja, da je bil napaden prvi.

Po navedbah tožilstva je Sanelo Hudorović okoli 19.30 v kuhinji Srdjanu Jotiću najprej zagrozil, da ga bo ubil, potem pa ga je s pestjo udaril v vrat in zabodel v trebuh ter prsni kos in mu povzročil dve vbodni rani, globoki najmanj 10 centimetrov. Jotić je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja.

Kot smo že pisali, se obtoženi zagovarja, da je bil napaden prvi. Kritičnega dne je na domačem dvorišču počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Srdjan Jotić, njegov brat Branko in Srdjanov sin Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do Hudorovića in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je po Hudorovićevih besedah v notranjost hiše skočil kar skozi okno.

Žal mu je, oškodovanca spoštuje

V kuhinji so se obtoženca potem napadalci lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož. »Začel sem se braniti, mahal sem z njim okoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je dejal. Pred napadalci je potem zbežal iz hiše, proti avtu, vmes je pobral najmlajšo hčerko, na dvorišče pa sta naposled prihiteli tudi žena in še ena hči. »Ne vem, ali sem z nožem koga zadel. Ko sem se usedel v avto, sem imel desno roko krvavo,« je dejal. Poudaril je tudi, da mu je žal za to, kar se je zgodilo, da spoštuje Srdjana, bil pa je v sporu z Brankom, ker naj bi v preteklosti udaril in posilil njegovo mamo.

Pričakal ga je z dvema nožema v rokah

Zgodba oškodovanca je kajpak diametralno drugačna. Srdjan je na sodišču pojasnil, da je kritičnega dne popival z bratom in sinom, nato je Branka prosil, da ga odpelje do Hudorovića, s katerim se poznata od otroštva. Ko so prispeli, je Hudorović takoj pristopil do avtomobila in se postavil v borbeni položaj zaradi prisotnosti Branka, ta je potem storil enako, vendar si v lase nista skočila. Nato je Hudorović razburjen odšel nazaj v hišo, Branko pa za njim, da bi ga pomiril. V kuhinji pa ga je obtoženi pričakal z dvema nožema v rokah. Potem ga je boksnil v glavo in dvakrat zabodel. Po oškodovančevih besedah sta bila v kuhinji z obtoženim sama, Bajt in Branko sta čakala zunaj pri avtu in obračuna nista videla.