Nočni požar

FOTO: Življenje enega od poškodovanih še ogroženo

T.L./STA
21. 4. 2019, 16.20
Deli članek:

Vzrok sobotnega požara v stanovanjskem bloku še ni znan, gmotna škoda pa po nestrokovni oceni znaša več 100.000 evrov.

Gasilska brigada Ljubljana/STA
Ena oseba se še bori za življenje.

Vzrok požara, ki je v noči na soboto izbruhnil v stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v Ljubljani, zaenkrat še ni znan. V požaru je ena oseba utrpela hude poškodbe in njeno življenje je ogroženo, štiri osebe pa so iskale zdravniško pomoč zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida. Gmotna škoda po nestrokovni oceni znaša več 100.000 evrov.

S Policijske uprave Ljubljana so danes sporočili, da je bil po doslej zbranih obvestilih center požara na enem od balkonov v šestem nadstropju. Pogoreli sta dve stanovanji, balkon tretjega in del ostrešja stanovanjskega bloka. Štiri osebe, ki so potrebovale pomoč zaradi vdihovanja ogljikovega monoksida, so že izpustili iz zdravniške oskrbe.

Gasilska brigada Ljubljana/STA
Zagorelo je nekaj minut o polnoči.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o požaru v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O okoliščinah dogodka so obvestili preiskovalno sodnico in tožilca. Na ljubljanski mestni občini so za pet oseb, ki jim je požar uničil stanovanje, priskrbeli nastanitev v dveh hotelih. Zanje že iščejo možnost daljše začasne nastanitve.

Gasilska brigada Ljubljana/STA
Dve stanovanji sta bili v požaru popolnoma uničeni.

Sicer so gasilci, reševalci in stanovalci takoj po izbruhu požara začeli z evakuacijo. Evakuirali so več kot 90 oseb. V požaru so se poškodovali trije stanovalci in dva policista. Stanovalca, ki je utrpel hude opekline, zdravijo v ljubljanskem kliničnem centru.

Gasilska brigada Ljubljana/STA
Vzrok požara, ki je v noči na soboto izbruhnil v stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v Ljubljani, zaenkrat še ni znan.