Avtocesta odprta

FOTO: To je prizorišče včerajšnje nesreče na dolenjki! Tovornjak je prebil ograjo in se prevrnil na drugo stran avtoceste

G.G.
19. 4. 2019, 08.12
Posodobljeno: 19. 4. 2019, 10.43
Deli članek:

Še danes odstranjujejo posledice včerajšnje prometne nesreče na dolenjski avtocesti med uvozom in izvozom Šmarje-Sap.

PGD Grosuplje
Fotografija pove več kot besede.

Nekaj pred 14. uro je zaradi počene pnevmatike zašlo v težave tovorno vozilo, na katerem je bil naložen delovni stroj. Tovornjak, ki je vozil v smeri proti Ljubljani, je trčil v varnostno ograjo na sredini avtoceste in se prevrnil na nasprotni vozni pas. Bager je pristal na "pravi" strani avtoceste.

Iz fotografij grosupeljskih gasilcev je razvidno, da je šlo za potencialno zelo nevarno nesrečo. Deli tovornjaka in pesek so sicer prileteli v osebni avtomobil, ki v času nesreče pripeljal po nasprotnem pasu. Nekaj prask je utrpel le avtomobil. Relativno dobro jo je odnesel tudi voznik tovornjaka. Lažje poškodovanega so oskrbeli že reševalci in ga nato odpeljali v ljubljanski klinični center.  

Avtocesta je bila v smeri proti Novemu mestu zaprta okoli tri ure, v celoti je bila sproščena šele po 22. uri. Kolona čakajočih vozil je bila dolga več kot 10 kilometrov in je segala na ljubljansko obvoznico.

Med priključkoma Šmarje Sap in Cikava je bil zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče zaprt prehitevalni pas proti Novem mestu še v petek zjutraj.