Pokosili so ga streli

Obležal v mlaki krvi: igralska zasedba Trainspottinga izgubila prijatelja

R.T.
18. 4. 2019, 10.24
Posodobljeno: 18. 4. 2019, 12.52
Deli članek:

V Edinburghu je včeraj pod streli iz pištole klonil nekdanji boksar in član igralske zasedbe v filmu T2 Trainspotting.

Twitter
Bradley Welsh

Nekdanji boksar Bradley Welsh je kot igralec leta 2017 debitiral v drugem delu britanske uspešnice Trainspotting, ki je med zvezde izstrelila režiserja Dannyja Boyla. Film z naslovom T2 Trainspotting, v katerem se je znova proslavil tudi Ewan McGregor, ni dosegel slave prvenca iz leta 1996, a je bil vseeno deležen dobrih kritik.

Škotski mediji danes poročajo o streljanju v prestolnici Edinburgh, ki se je pripetilo včeraj ob približno 20 uri. V incidentu je bil ustreljen 42-letni Welsh. Ko so na prizorišče prispele prve reševalne službe, je bil Welsh še pri življenju, a so bili reševalci vseeno nemočni. Informacije o incidentu so še skope, policija pa smrt obravnava kot »sumljivo.« V teku je policijska preiskava.

Na novico o tragični smrti prijatelja se je že odzval glavni scenarist in pravzaprav glavni avtor obeh filmov Trainspotting Irvine Welsh. "Bradley John Welsh, moje srce je zlomljeno. Zbogom moj izjemen in čudovit prijatelj. Hvala, da si mi pomagal postati boljši človek, da svet vidim v bolj prijazni luči in nanj gledam bolj razsodno," je zapisal.