Želela jo je samo zase

Ugrabitev: Zdenka svojo 5-letno hčerko iztrgala iz babičinih rok, ujeli so jo na letališču

S.R.
18. 4. 2019, 09.29
Posodobljeno: 18. 4. 2019, 09.29
Deli članek:

Na dunajskem letališču so včeraj aretirali mamo, ki je v torek ugrabila svojo 5-letno hčerko Sofinko.

Policie České republiky
Mala Sofinka je največja žrtev spora med nekdanjima zakoncema.

Policie České republiky
Zdenka je želela Sofinko samo zase.

41-letna Zdenka M. je želela 5-letno hčerko Sofinko, ki je v Pragi živela s svojo babico, samo zase. Zanjo je bila pripravljena iti tudi v zapor in tam bo bržkone tudi pristala. Zadeva ima dolgo brado, srž problema pa je dolgoletna borba za skrbništvo. Stopnjevalo se je do te mere, da je Zdenka svojega nekdanjega soproga in Sofinkinega očeta obtožila zlorabe, ta pa ji je vrnil z obtožbo, da ima resne duševne težave ter da je zelo nevarna. Sodišče je našlo salomonsko rešitev. Sofinko je odvzelo obema staršema in jo predalo v roke skrbne babice, sicer očetove mame. Staršema je začasno prepovedalo tudi vse stike z ubogo hčerko, v tem sporu tudi največjo žrtvijo.

Zdenka se je posledično odločila, da vzame stvari v svoje roke. Skupaj s pajdašema je pripravila drzen načrt, ki so ga v torek popoldne tudi izvršili. Ob približno 13. uri so Sofinko iztrgali iz rok njene babice, s katero se je ravno takrat odpravila proti avtobusni postaji. Zaskrbljena babica je lahko le nemočno zrla v ugrabitelje, ki so odpeljali njeno Sofinko. Odziv češke policije je bil hiter, sled pa jih je najprej vodila v Nemčijo. Prejeli so namreč informacije, da želi Zdenka hčerko strpati na letalo in za vedno odleteti nekam v tuje kraje. Nemške in avstrijske kolege so tako prosili za pomoč pri nadzoru letališč.

Včeraj zarana, malo po 5. uri, so policisti na dunajskem letališču opazili dve znani postavi. Letalo je že čakalo, da se Zdenka in Sofinka vkrcata, a so jima policisti to preprečili. Malo svetlolaso deklico so hitro spravili na varno, Zdenko pa aretirali in jo predali češkim kolegom. Pristala je v priporu, bržkone pa jo čaka zaporna kazen.