Zavarovalniške prevare

V »sobah groze« so lomili roke in noge

G.G.
16. 4. 2019, 10.56
Posodobljeno: 16. 4. 2019, 11.04
Deli članek:

Na Siciliji so policisti aretirali 34 ljudi, ki so na brutalen način izvajali zavarovalniške prevare.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pred tedni smo poročali o bolečem poskusu zavarovalniške prevare v Sloveniji. V Palermu in okolici "prostovoljnim žrtvam" niso rezali okončin s krožno žago, ampak so jim "ročno" lomili okončine.

Pohlepni zlobneži so prežali na šibke posameznike, odvisnike od drog, alkoholike in duševno bolne ter druge ljudi z velikimi finančnimi težavami. Ko so našli "žrtev", so jo odpeljali v posebne sobe v skladiščih industrijske cone v Palermu. Tolovajem gre v dobro šteti, da so nesrečnikom "pred posegom" dali lokalno anestezijo, nato pa so jih z utežmi ali večjimi kamni kresnili po delu telesa, ki naj bi se zlomil.

"Nesrečno" poškodovanega so odpeljali v bolnišnico in se pretvarjali, da so njegovi sorodniki. Če so se uspešno dokopali do zavarovalnine, so protagonistu z zlomljenim udom odškrnili le nekaj sto evrov, sami pa so pobrali večino.

Lokalni sicilijanski mediji poročajo, da so na ta način zavarovalnice prikrajšali za več kot dva milijona evrov. Kako da niso pristojni hitreje zaznali prevare? V goljufijo so bili vključeni tudi zdravniki in fizioterapevti, ki so ponarejali izvide, vključen pa je bil tudi vsaj en odvetnik.