Ve, kdo ga je umoril

VIDEO: Oče umorjenega Davida: Če to pokažem, bo v Bosni in Hercegovini krvava vojna

J.P.
8. 4. 2019, 09.46
Posodobljeno: 8. 4. 2019, 09.46
Deli članek:

21-letni študent elektrotehnike iz Banjaluke je izginil v noči iz 17. na 18. marec lani.

Zajem zaslonske slike
Davor Dragičević

Facebook
Davida so v začetku lanskega leta domnevno brutalno umorili policisti.

David Dragičević se je tistega usodnega dne iz družinske hiše odpravil proti središču Banjaluke. Njegovo truplo je bilo 24. marca lani najdeno na sotočju rek Crkvene in Vrbasa. Smrt Davida je bila uradno razglašena za samomor, ki naj bi ga domnevno storil, ker je bil obtožen kraje. Njegova starša vztrajata, da ga je umorila policija, ob tem pa sta imela podporo več tisoč protestnikov, ki so na večmesečnih shodih v Banjaluki obtožili oblasti Republike srbske, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste.

Davidov oče je konec lanskega leta pobegnil iz Banjaluke, da bi se izognil aretaciji. Potem je v pogovoru za regionalno televizijo N1 povedal, da je pobegnil, ker naj bi Dodik in Lukač načrtovala njegov umor.

Včeraj se je v Dnevnik na programu BHT iz Avstrije javil pokojnikov oče Davor Dragičević. Kot je zatrdil, ve, kdo je ubil Davida in da ima dokaz za to.

"Vemo, kdo je ubil Davida. Davor Dragičević ima, vse kar je rekel 18. marca 2018, posnetek s kamere Raiffeisen banke ob 2.32," je dejal in zatrdil, da resnico poznata tudi predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in minister za notranje zadeve Dragan Lukač. Če ne bosta zagotovila pravice za njegovega sina, bo vsebino ključka, ki ga je pokazal kameri, objavil v javnosti ter se vrnil v Banjaluko, "pa naj bo, kar hoče". "Mi poznamo resnico in vemo, kdo je ubil Davida Dragičevića, to ponavljam. Če to pokažem, bo v Bosni in Hercegovini krvava vojna," je zapretil oče pokojnega 21-letnika.