Ena oseba mrtva

Drama na ljubljanskem avtobusu: moški ugrabil avtobus in grozil vozniku s smrtjo

G.G./STA
4. 4. 2019, 23.41
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 08.17
Deli članek:

Neznanec je v četrtek zvečer ugrabil avtobus ljubljanskega potniškega prometa s potniki, poroča časnik Delo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Nekaj pred deveto uro je na avtobus mestne linije 6B, ki je bil namenjen proti Dolgemu mostu, vstopil nek moški in voznika avtobusa z izvijačem prisilil, da je zavil proti južni ljubljanski obvoznici. Grozil mu je, da ga bo ubil, je za Delo povedal direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat. Na avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu, je vstopil včeraj nekaj pred 21. uro. 

V incidentu voznik in potniki niso bili poškodovani.

Voznik je nato namerno prevozil rdečo luč na semaforju in s tem opozoril policiste, nadaljuje dramatičen opis Delo. Kmalu zatem so policisti avtobus ustavili in napadalca poskušali prijeti. Kaj točno se je dogajalo, še ni znano, je pa policija potrdila, da je pri posredovanju "ena oseba umrla". To naj bi bil ugrabitelj, kako je umrl, tudi ni znano. 

S policijske uprave Ljubljana pojasnili, da so bili o "varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani" obveščeni nekaj pred 21. uro. "Potrdimo lahko tudi, da je ena oseba umrla. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo," so pojasnili.