Noro obnašanje

Avto polil z bencinom, v policiste priletelo celo kamenje

B.K.
4. 4. 2019, 12.56
Posodobljeno: 4. 4. 2019, 13.01
Deli članek:

Zaseg vozila ni sprejel na najboljši način.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj pozno dopoldan so novomeški policisti rutinsko preverjali promet. Ustavili so voznika, ki je vozil Alfa romeo in med pregledom dokumentacije ugotovili, da 33-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kot veleva zakon, so policisti začeli s postopkom zasega vozila.

To je voznika tako razjarilo, da je začel noreti, pri tem razbil vetrobransko šipo na vozilu in avtomobil polil z bencinom. Policisti so skočili nadenj in ga obvladali, a glej ga zlomka, takrat sta se od nekod pojavila dva neznanca, ki sta v policiste in njihovo vozilo začela metati kamenje. Policisti so se kamnom na srečo izognili, na službenem vozilu pa je nastala premoženjska škoda.

Policisti so metalcema kamenja odvzeli prostost in ju odpeljali na policijsko postajo. Nepridpirava bosta ovadena zaradi poškodovanja tuje stvari in poskusa preprečitve uradnega dejanja, zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov pa so 33-letnemu vozniku izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.