Zaključena preiskava

Zakaj je zagorelo v jeseniški bolnišnici? Ogenj mu je ušel izpod nadzora, ko je skušal poškodovati varovalo

J.P.
4. 4. 2019, 10.41
Posodobljeno: 4. 4. 2019, 10.43
Deli članek:

Kriminalistična preiskava požara v jeseniški bolnišnici je zaključena.

Bobo
Požar v jeseniški bolnišnici

V Splošni bolnišnici Jesenice je 29. januarja ob približno 15. uri izbruhnil požar. Izbruhnil je v eni sobi, bolnike so evakuirali. Umrle so tri osebe.

Ogenj zaneten z vžigalnikom

Strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so opravili ogled kraja požara, se pogovorili z zaposlenimi in pričami, opravili obdukcijo trupel in forenzične preiskave s kemijskimi ter biološkimi analizami zavarovanih sledi, pregledali električne naprave in instalacije na kraju ter žarišče požara – posteljo.

Bobo
Požarna sanacija jeseniške bolnišnice bi stala 2,7 milijona evrov.

V požaru je nastalo za okoli 180.000 evrov materialne škode.

Ta je bil zaneten z vžigalnikom. Ogenj je bil večinoma omejena le nanjo – stala je ob oknu –, škodo na zunanji strani jeseniške bolnišnice in v nekaterih drugih prostorih sta povzročila gost dim in visoke temperature.

Vžigalnik je pripadal z moškim, ki je bil povzročitelj požara. Na postelji, ki je zagorela, je ležal on. Vse tri smrtne žrtve so umrle zaradi posledic požara.

Ušel izpod nadzora

Kaj pa motiv? "Motiva za dejanje glede na zbrana obvestila ni mogoče potrditi, okoliščine pa kažejo na to, da je moški vžigalnik najverjetneje uporabil za poškodovanje varovala na postelji, ogenj pa mu je pri tem ušel izpod nadzora," so pojasnili na kranjski policijski upravi. Kriminalisti pri preverjanju morebitne odgovornosti pri osebju bolnišnice niso ugotovili znakov kaznivih dejanj.

V požaru je nastalo za okoli 180.000 evrov materialne škode.