JAGODNI IZBOR

Bil je tako pijan, da ni zmogel stopiti iz avta

S.S.
1. 4. 2019, 20.20
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Alkotest je vozniku pokazal skoraj tri promile alkohola.

10. Velenjski policisti so domačinu med hišno preiskavo zasegli manjšo količino trave, digitalno tehtnico in starejšo puško.

9. V Rimskih Toplicah so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilci, ki so hodili po strehi osnovne šole, so povzročili za okrog 500 evrov škode.

8. Policisti so na območju mejnega prehoda Gruškovje pri pregledu kombiniranega vozila švicarske registracije, v katerem sta bila državljana Srbije, stara 30 in 32 let, odkrili posebej prirejen prostor, v katerem je bilo približno deset kilogramov prepovedane droge konoplje. Na črnem trgu bi bilo zanjo mogoče iztržiti najmanj 50 tisoč evrov. Eden od osumljenih je končal v priporu, drugega pa so izpustili na prostost. Grozi jima do deset let zapora.

7. V Zagradcu so policisti obravnavali vlom v prostore društva. Pogrešajo za 200 evrov hrane in pijače.

6. Celjski prometni policisti so med poostrenim nadzorom šol vožnje odkrili kandidata za voznika B-kategorije, ki je vozil pod vplivom konoplje. Ob tem so odkrili tudi nekatere druge manjše kršitve. Kandidatu so izrekli globo 1200 evrov, zoper šolo vožnje pa bodo izvedli prekrškovni postopek z izdajo odločbe.

5. V Radljah ob Dravi je neznani storilec iz gozda ukradel deset dreves. Škode je za tisočaka.

4. Ljubljanski policisti so bili obveščeni o tatvini godala iz avtomobila, ki je bil parkiran pred trgovskim centrom na Šmartinski cesti.

3. Na Prežihovi ulici v Mežici je nekdo vlomil v klet večstanovanjske hiše. Lastnik pogreša nekaj steklenic arhivskih vin višjega cenovnega razreda.

2. Koprski policisti so imeli opravka s pijanim 32-letnim domačinom. Možakar je najprej razgrajal v lokalu in za to prejel plačilni nalog, kasneje pa se je vrnil in kršitve nadaljeval. Policisti so pijančka pridržali in mu izdali plačilni nalog.

1. Na območju Tržiča so policisti iz prometa izločili voznika, ki mu je alkotest pokazal skoraj tri promile alkohola (1,37 mg/l). »Voznik je ne samo vozil nezanesljivo, ob kontroli sploh ni mogel stopiti iz avta in je za volanom zaradi pijanosti bolj kot ne spal. Iz vozila so ga zato spravili policisti in mu odredili pridržanje do streznitve,« so pojasnili na kranjski policijski upravi. Antijunak bo zaradi hujšega prekrška obravnavan pred pristojnim okrajnim sodiščem.