tatinska Odisejada

Nesrečni mladoletnik skušal krasti pa ni in ni šlo

R.T.
24. 3. 2019, 10.51
Posodobljeno: 24. 3. 2019, 10.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti so včeraj prijeli mladoletnika, ki je vlomil v več prostorov, a ukradel bolj malo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj dopoldne so ljubljanski policisti prijeli klic občanke, ki jih je obvestila, da je v Centru Ljubljane, neznani storilec preplezal zid in vstopil v hišo. Na kraj so bili poslani policisti, ki so kmalu prijeli mladoletnega osumljenca.

V postopku so policisti ugotovili, da je osumljeni nekaj pred enajosto dopoldansko vstopil v trgovino na Ilirski ulici in iz police vzel tri embalaže kave. Pri dejanju ga je zalotila prodajalka, mladoletnik pa jo je ucvrl proti izhodu. Na poti ga je skušal zaustaviti občan, a se mu je nepridiprav iztrgal iz prijema in nadaljeval svoj beg proti izhodu. V vetrolovu ga je zagrabil drugi občan, a tudi temu se je uspel iztrgati in jo ucvrl.

Ni šel daleč. 15 minut čez enajsto dopoldansko je namreč mladoletni tat vlomil v novogradnjo na Njegoševi cesti, a ni odtujil ničesar, saj je bila novogradnja prazna.

Osumljenec je nato preplezal zid novogradnje in vstopil na dvorišče večstanovanjske hiše. Tam je spet vlomil v kletni prostor, a spet ni imel sreče in je odšel praznih rok.

Odpravil se je še v prvo nadstropje, kjer je končno naletel na cestno kolo v vrednosti 1.000 evrov. Najbrž si je od veselje pomel dlani, zagrabil kolo in skozi vhodna vrata skušal zapustiti hišo. Ni šlo. Vrata so bila zaklenjena.

Ni mu preostalo drugega, kot da se je znova spustil v klet in hišo zapustil skozi kletno okno. Ali je skozi okno vlačil tudi kolo ni znano, saj so ga zunaj čakali policisti in mu nemudoma odvzeli prostost.

Med postopkom so pri njemu našli še štiri zavitke z belo prašnato snovjo in vrečko s posušeno konopljo.