Neotesano

Z nožem nad lastnega preprodajalca trave

S.S.
23. 3. 2019, 19.55
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je končalo sojenje Daliborju Devuri, obtoženemu poskusa uboja svojega "dilerja" Marka G. Sodba predvidoma v začetku aprila.

S.S.
Obtoženi Dalibor Devura trdi, da je bil prvi napaden.

Incident se je pripetil 11. aprila lani okoli 20. ure v Stegnah, ko je obtoženi 37-letnik po navedbah tožilstva pristopil do avta oškodovanca in ga s kuhinjskim nožem dolžine 12,5 centimetra porezal po levem licu in levi strani vratu, ko pa se je napadeni poskušal ubraniti in se je nož zlomil, ga je še s konico odlomljenega rezila zabodel v predel reber na levi strani. Ker se je Marku uspelo odpeljati, je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja.

Obtoženi je sicer v svoj bran pojasnil, da je kritičnega dne ves dan delal na vrtičku v Stegnah, zvečer pa se je odpeljal proti približno 300 metrov oddaljenem lokalu Stop bar. Ko je stopil iz avta in pregledoval po okolici, ga je nenadoma nekdo od zadaj lopnil s palico po glavi. Ko se je potem spoprijel z napadalcem, je dobil še en udarec v glavo. Spomni se, da je prijel za nož, ki ga je imel v žepu kavbojk, nato pa je padel po tleh in izgubil spomin. Ko se je zbudil, je opazil, da je bil ves krvav po glavi in rokah. Na pomoč je poklical sestro, ki ga je odpeljala na policijo, kjer je napad prijavil, potem pa je dvakrat obiskal klinični center, kjer so mu oskrbeli poškodbe. V obraz napadalca ni videl, je bil pa bolj suhe postave, segal pa mu je nekako do brade. Na policiji je povezal napadalca z oškodovancem Markom G., od katerega je zadnjega pol leta kupoval marihuano. Iz tega naslova mu je bil menda dolžan še 25 evrov, zaradi česar je bil Marko živčen …

google street
Do obračuna je prišlo pred Stop barom v Stegnah.

Izvedenci si niso enotni, sodba kmalu

Na zadnjih obravnavah je sodišče razčiščevalo, kako naj bi nastale »ekvatorialne odrgnine« na glavi obtoženca in dvocentimetrska razpočna rana na levi strani zatilja, vendar izvedenci medicinske stroke o tem niso enotnega mnenja. Edvard Slaček ugotavlja, da so poškodbe lahko nastale kot posledice posameznih udarcev, kar gre nekako v smeri zagovora obtoženca. Gregor Haring se bolj nagiba k temu, da so poškodbe nastale tako, da se je obtoženi držal avta oškodovanca, ko je ta odpeljal, pa je izgubil ravnotežje, padel po tleh in se zakotalil, kar gre bolj v prid zgodbi tožilstva. Radko Komadina pa je včeraj v enournem zaslišanju dopustil obe možnosti, se je pa bolj nagibal k teoriji kolega Haringa. Kakorkoli. Zadnjo besedo bo imela sodnica Maja Povhe, ki je včeraj zaključila dokazni postopek, zaključne besede pa razpisala za 8. april, ko bo Devura najbrž tudi slišal sodbo. Grozi mu od pet do petnajst let zapora.