Drama na meji

Srbu za vrat dihali Hrvati, ustavili so ga šele slovenski policisti

S.R./STA
22. 3. 2019, 17.57
Posodobljeno: 22. 3. 2019, 18.01
Deli članek:

Slovenski policisti so v sredo zjutraj v Cirkulanah prijeli 22-letnega Srba, ki je pred tem v avtomobilu s slovenskimi registrskimi oznakami ušel hrvaškim policistom in prešel hrvaško-slovensko mejo.

Radio Krka
Fotografija je simbolična.

Voznika, v avtomobilu katerega so odkrili sedem prebežnikov, so odvedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Ptuj, ki je zanj odredil pripor. 

Srba so skušali hrvaški policisti ustaviti v Donji Višnjici na Hrvaškem, kakšne tri kilometre pred državno mejo s Slovenijo, vendar je s pospešeno hitrostjo nadaljeval pot. Kljub zasledovanju hrvaških policistov mu je uspelo prepeljati hrvaško-slovensko mejo, o čemer so hrvaški policisti obvestili slovenske kolege. Ti so nekaj minut zatem vozilo uspeli ustaviti v Cirkulanah, vendar pa je voznik skušal pobegniti. Ujeli so ga in pridržali. 

V vozilu so nato odkrili sedem ilegalnih prebežnikov, od tega dva državljana Sirije, stara 34 in 28 let, državljana Iraka, starega 24 let, ter štiri člane iranske družine, stare 30, 34, 12 in tri leta. Med postopkom je iranska družina zaprosila za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom. Ostale tri so odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, v četrtek pa so jih predali hrvaškim varnostnim organom.