Šok v Baslu

Mati ni vedela, da je njenega sina zabodla 75-letnica

R.T.
22. 3. 2019, 10.44
Posodobljeno: 22. 3. 2019, 13.14
Deli članek:

Policisti zaslišujejo 75-letnico, ki je na ulici v Baslu zabodla osnovnošolca.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Šolarji in učitelji v osnovni šoli v baselski četrti Gotthelf so pretreseni. Komaj verjamejo včerajšnji strašni novici o smrti učenca njihove šole. Kaj se je zgodilo? Fantič kosovskega porekla se je po pouku vračal domov, ko ga je na pločniku z nožem  zabodla 75-letna Švicarka.ka.

Kakšen je motiv storilke, švicarskim medijem še ni znano. Po uboju se je sama predala policistom, ki jo zaslišujejo. Policija je danes sporočila, da je storilka po zamahu z nožem različnim osebam in institucijam poslala SMS sporočilo. V njem je zapisala, da je z nožem zabodla fanta. 

Spletna stran 20 minuten poroča, da se je mati nesrečnega fanta pred dobrimi sedmimi leti preselila v Švico, njen partner pa naj bi bil domačin iz Basla. Ponavadi je mati prišla po sina v šolo in ga spremila na poti domov. Včeraj pa je ostala doma, saj je morala skrbeti za najmlajšega otroka.

Švicarski mediji izpostavljajo še eno podrobnost. Policisti in zdravniško osebje so materi 7-letnika najprej sporočili le, da se je njen sin poškodoval v prometni nesreči. Šele ob osmih zvečer so ji sporočili, da je bil žrtev napada in da je umrl.