Po izginotju je izbrisal profil

Se v iskanju pogrešane 15-letnice obeta preobrat? Kdo je skrivnostni »Max«?

S.R.
21. 3. 2019, 11.28
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 11.58
Deli članek:

Nemška policija še vedno ni nič bližje rešitvi uganke, kam je izginila 15-letna Rebecca, ki je pogrešana vse od 18. februarja, in kdo je skrivnostni »Max.«

Polizei Berlin
Še vedno ni sledu o pogrešani Rebecci.

27-letni Florian R., soprog Rebeccine sestre Jessice in glavni osumljenec v tem zagonetnem primeru iz Berlina, ki ga preiskovalci že skoraj od vsega začetka obravnavajo kot umor, še vedno ždi v priporu, a so v teh dneh v javnost pricurljale nove informacije, povezane s preiskavo.

Minili so že štirje tedni, o 15-letni Rebecci Reusch pa še vedno ni ne duha ne sluha. Vse iskalne akcije, ki so osredotočene predvsem na območje gozda Brandenburg jugovzhodno od Berlina in bližnja jezera, so se končale brez uspeha, preiskovalci, ki so prepričani, da najstnica ni več živa, pa niso nič bližje rešitvi primera, ki buri javnost v Nemčiji in širom Evrope. Časnik Bild se zdaj sprašuje, ali ni morda realnost povsem drugačna od te, ki so jo na podlagi podatkov policije naslikali nemški mediji. V luči informacije o Rebeccinem »skrivnostnem spletnem znancu« »Maxu« oziroma »Maxiju« so zadeve postale še bolj zapletene. Je Florian, v katerem mnogi vidijo zločinca, nedolžen? 

Profimedia
Iskalna akcija je osredotočena na gozd Brandenburg in bližnja jezera.

O spletnih pogovorih, ki jih je imela Rebecca z zaenkrat še neznanim »Maxom,« je spregovorila tudi njena 23-letna sestra Vivien. Pojasnila je, da so jo o tej sledi že od vsega začetka spraševali tudi policisti ter da je prek Rebeccinega profila na družabnem omrežju Instagram sama izbrskala nekaj informacij, vključno z imenom skrivnostne osebe, in jih predala preiskovalcem. Dejala je še, da si je bila s sestro zelo blizu, a da ta tudi njej ni povedala vsega o pogovorih s tem neznancem, ki je nato dva dni po Rebeccinem izginotju skrivnostno izbrisal svoj profil. Za Rebeccinega »spletnega znanca« je vedela tudi njena mati Brigitte, ki je povedala, da je hčerko svarila, naj se z njim ne sreča sama. Zdaj se sprašuje, ali je morda le prišlo do srečanja in ali je morda ta »fant« povezan z izginotjem njene hčerke. Identiteta te osebe do danes ostaja neznanka, pri čemer je policija še vedno mnenja, da je bila 15-letnica žrtev zločina, njihov glavni osumljenec pa ostaja Florian. Družina sicer še vedno ni izgubila upanja, da je Rebecca še živa.

Polizei Berlin
Glavni osumljenec ostaja Florian R.