14-letni Julia Vjsotskaja iz ruskega mesta Čeboksari je nedavno umrla nadvse tragične smrti. Ko je ležala v kadi, polni vode, ji je iz rok padel telefon, priključen na polnilec in s tem seveda na celotno električno napeljavo. Zaradi električnega udara je padla v nezavest in nato v kadi utonila. Starši so na kraj hitro poklicali reševalce, a je bilo za Julio že prepozno. 

Irina Sergejevna Ribnikova
Profimedia
Decembra lani je tako umrla 15-letna Irina Sergejevna Ribnikova.

V Rusiji je to že tretji tovrsten incident v zadnjem letu, čeprav oblasti prebivalce na to nevarnost nenehno opozarjajo, elektroinženir Andrei Stanovski pa je »igračkanje« z mobilnim telefon, priključenim na električno napeljavo, medtem ko posameznik leži v vodi, primerjal kar z »igranjem ruske rulete.« Decembra lani je v podobnih okoliščinah svojo življenjsko pot mnogo prehitro končala 15-letna Irina Sergejevna Ribnikova iz mesta Bratsk, sicer nadarjena prvakinja v borilnih veščinah. Med polnjenjem ji je v kad padel iPhone. Bila je na mestu mrtva. Februarja lani so podobno tragedijo zabeležili v Moskvi, kjer si je po treningu košarke kopel pripravila 12-letna Ksenija P. Med kopeljo je poslušala glasbo, ko se ji je na telefonu izpraznila baterija. Še zadnjič je priklopila polnilec, glasbe ni več slišala. 

»Voda je dober prevodnik. Zato pride do kratkega stika, ko telefon pade v vodo. Če telefon ne bi bil priključen na 220 voltov, se tragedija ne bi zgodila,« pa je po nesreči pojasnil profesor Juri Agrafonov.

Ksenija P
Profimedia
12-letna Ksenija P. je bila na mestu mrtva.

Julia Vjsotskaja
Profimedia
Julia Vjsotskaja