V preteklosti vpleten v stavne afere

Na Hrvaškem streljali na hišo nekdanjega slovenskega nogometaša

G.G.
20. 3. 2019, 08.39
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 10.52
Deli članek:

V noči na torek in tudi v noči na sredo je nekdo streljal proti hiši nekdanjega slovenskega nogometnega vratarja Dina Lalića.

Profimedia
Dino Lalić ima v Makarski hišo.
Nekdanji slovenski nogometaš je povedal, da ne ve, kdo bi lahko streljal na njegovo hišo, ker ne živi v Makarski, prav tako ni povezan s tem dalmatinskim mestom. "Morda se je nekdo igral in je preizkusil orožje, ali so hišo napadli veliki komarji," je dejal za splitski časnik.

Hiša v Makarski je v lasti 44-letnega Dina Lalića, nekdanjega nogometnega vratarja, ki je branil za Rudar, Triglav, Muro in Primorje, bil je tudi član slovenskega mladinske reprezentance, svojo nogometno pot pa je začel pri Slovanu iz Ljubljane.

»Bilo je kot v vojni. Zagotovo niso streljali s pištolami, ampak z nečim močnejšim, mogoče s kalašnikovkami. Ni šlo za posamezne strele, ampak rafale,« je za Slobodno Dalmacijo opisal eden od sosedov, ki ga je sredi noči predramil hrup. Sosed dodaja, da so streljali iz gozdička, ki je od hiše oddaljen približno pet metrov. O razdejanju se je prepričal naslednje jutro, ko je videl raztreščena okenska stekla in »spominke« na vratih in lesenem nadstrešku.

Hrvaška policija preiskuje primer, podrobnosti pa zaenkrat drži zase.

M24
Dino Lalič je bil vratar različnih slovenskih prvoligašev.

Dino Lalić je na straneh črne kronike »zablestel« kot eden izmed obsojenih zaradi prirejanja izidov nogometnih tekem. V t.i. aferi Offside je bil leta 2011 obsojen na leto dni zapora. Njegova vloga? S slovenskim nogometašem Admirjem Suljičem in nekdanjim trenerjem mladinske ekipe Dinama Vinkom Šako so organizirali nameščanje tekem in na nezakonit način služili s stavami. Vsi trije obsojeni so morali hrvaški državi vrniti okoli milijon evrov. Laliću in Suljiću so tudi zasegli dve stanovanju v Poreču.

Po pisanju Slobodne Dalmacije je Lalić po streljanju iz Slovenije odšel v Makarsko, prva pa je razdejanje odkrila njegova teta, ki skrbi za hišo, v katero Lalić zahaja predvsem poleti.