Nadzorovana eksplozija

Eksplozivno telo pod avtom pred stanovanjsko hišo

R.T.
19. 3. 2019, 15.42
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 19.07
Deli članek:

Neuradno smo izvedeli, da so nedavno isti osebi zažgali vozilo in nadstrešek pri hiši. Vozilo je tedaj zgorelo v celoti.

Novice Svet24
Kraj dogajanja: ob železniški postaji v Zalogu.

Nenavadno se je začelo jutro v ljubljanskem Zalogu, natančneje, nenavadno dogajanje so opazili predvsem stanovalci v bližini tamkajšnje železniške postaje. Kot se je izkazalo in kar je kasneje potrdila tudi policija, je bilo pod tamkaj parkirano vozilo podstavljeno eksplozivno telo.

Okoli 10.45 je bilo na območju slišati pridušen pok, ko so tehniki izvedli nadzorovano eksplozijo. S PU Ljubljana so kasneje potrdili, da so policisti protibombne zaščite z vodnim topov "deaktivirali" sumljiv predmet. Izkazalo se je, da gre dejansko za "eksplozivno sredstvo". Pred tem so iz bližnjega objekta evakuirali pet oseb.

Eksplozivno telo je bilo nastavljeno pod avto, ki je bil parkiran pred stanovanjsko hišo, eksplozivno napravo pa je opazil lasnik. Neuradno pa smo še izvedeli, da so januarja letos omenjenemu lastniku neznanci že zažgali osebno vozilo, pri čemer pa je zagorel tudi nadstrešek pri hiši. Vozilo je tedaj zgorelo v celoti.