Napad v Utrechtu

Družinski obračun ali terorizem? 37-letnik v rokah policije

T.L.
18. 3. 2019, 18.52
Posodobljeno: 18. 3. 2019, 19.09
Deli članek:

Vzrok krvavega napada na tramvaju še ni znan, kroži več različnih informacij. Po eni od njih naj bi Tanis simpatiziral z ideologijo Islamske države, boril pa naj bi se tudi v Čečeniji.

Politie Utrecht
Kakšno vlogo je pri streljanju odigral Gökman Tanis?

Nizozemska policija aretirala osumljenca za napad v Utrechtu. Po dopoldanskem napadu je policija več ur iskala 37-letnega Gökmana Tanisa. Vzrok napada uradno še ni pojasnjen, neuradno pa kroži več različic. Po eni naj bi šlo za družinski obračun, po drugi pa naj bi simpatiziral z ideologijo Islamske države. Boril naj bi se tudi v Čečeniji, je za BBC povedal eden od lokalnih podjetnikov. "Zaradi povezav z IS so ga aretirali in kasneje izpustili," je še povedal. 

Turška agencija Andadolu je, kot povzema Sky News, poročala, da sorodniki 37-letnika verjamejo, da je šlo za družinski obračun in da je kasneje streljal še na ljudi, ki so želeli pomagati in se vpletli v dogajanje. 

Kot smo poročali, so v napadu umrli trije ljudje. Napad se je zgodil ob 10.45 na enem od pomembnih vozlišč tramvajske mreže. Ena od prič je po poročanju britanskega BBC-ja povedala, da je "moški začel divje streljati".