Nos za drogo

FOTO: Z 10 kilogrami konoplje in kokainom ni šlo mimo službenega psa

S.R.
18. 3. 2019, 15.25
Posodobljeno: 18. 3. 2019, 15.38
Deli članek:

Policisti so na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora prejšnjo sredo zasegli 10 kilogramov konoplje in nekaj kokaina.

PU Murska Sobota
Zasežena konoplja.

Murskosoboški policisti so minulo sredo ob približno 23.30 uri na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora zaustavili vozilo znamke Mercedes Benz hrvaških registrskih številk. Za volanom je sedel 40-letni hrvaški državljan, na sovoznikovem sedežu pa mu je družbo delala 26-letna sodržavljanka.

Zadeva je bila dovolj sumljiva že med rutinsko kontrolo, saj so policisti ugotovili, da je voznik "operativno zanimiva oseba," ki so jo v preteklosti zaradi pečanja z drogo že obravnavali. V postopek so se posledično vključili kriminalisti in vodnik službenega psa, specializiranega za iskanje drog. Njegov izurjen smrček je v vozilu hitro našel zavoj kokaina, nato pa je kriminaliste opozoril še na en sumljiv, a skrit kotiček. Kriminalisti so oba pridržali in vozilo zasegli. V nadaljnji preiskavi so v posebej prirejenem prostoru rezervoarja za plin našli še 20 zavojev po 500 gramov konoplje. Preiskovalni sodnik je zoper 40-letnika odredil pripor, njegova sopotnica pa je iz prostorov za pridržanje odkorakala na prostost.