Zavarovalniška goljufija

Nedoumljivo: 21-letnica se je hotela znebiti nazaj prišite roke

T.L.
16. 3. 2019, 11.52
Posodobljeno: 16. 3. 2019, 12.18
Deli članek:

Očitno so osumljenici zavarovalniške goljufije na vsak način skušali doseči, da bi 21-letnica ostala brez odrezane roke: najprej so roko pustili na prizorišču dogodka, ko pa so jo zdravniki uspešno prišli nazaj, se jo je 21-letnica znova hotela znebiti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Podrobnosti o zavarovalniški goljufiji, ko si je 21-letnica odrezala levo roko nad zapestjem, da bi skupaj s fantom in njegovimi starši prišla do visoke odškodnine, so iz dneva v dan bolj srhljive in spominjajo prej na hollywoodski scenarij kot dogajanje v slovenskih Velikih Laščah. 

Zakaj? Ker je ob vsem doslej zapisanem odjeknila še dodatna informacija, ki jo je težko razumeti. Potem ko so 21-letnici zdravniki prišili roko, naj bi jo tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla, je poročal Večer

Poročali smo, da je v začetku januarja letos na Velikem Osolniku v Velikih Laščah prišlo do dogodka, v katerem je 21-letnica ostala brez roke, prisotni pa so po klicu na 112 nesrečnici povezali roko in jo odpeljali v smeri Ljubljane. Časnik Večer je poročal, da so reševalci prestregli moškega, ki je vozil dekle in jo prevzeli v oskrbo, policisti pa so se odpeljali na kraj dogodka, kjer sta bila, kot so navedli tedaj, še mlajši moški in ženska. Prostor, kjer naj bi se bila zgodila nesreča, je bil počiščen, na tleh ni bilo več krvi, dekletova roka pa je ležala na ograji. Policisti so roko odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so jo mladenki zdravniki prišili nazaj. 

Kmalu je bilo policistom jasno, da ni šlo za nesrečo, na kar je nakazovalo več dejavnikov. Policisti so kasneje izvedeli še, da ima 21-letnica dolgove - šlo naj bi za 55.000 evrov - in da je nezgodno zavarovana za visoko odškodnino pri več zavarovalnicah. V osebnem stečaju je od leta 2015 tudi njen partner, oba pa sta tudi brezposelna. 29-letnikova mama živi od socialne podpore, njegov oče pa je upokojenec, je poročal časnik. 

To pa še ni vse: Večer je poročal, da je menda 29-letni S.A., partner 21-letnice  v eni izmed zavarovalnic spraševal o zavarovanju za rizične dogodke, kot na primer: "Kaj pa, če kdo dela z motorno žago in ni gozdar, pa si pri tem kaj odreže." Zavarovanja so po rpidobljenih informacijah sklenili.

Kmalu zatem, ko je po dogodku z roko 21-letnica odšla iz bolnišnice, se je vrnila in zdravnikom dejala, da ne želi imeti prišite roke. Kirurgi so ji tedaj oskrbeli rano, ki ni bila huda, ugotovili pa so, da je nastala zaradi namerne ozebline, ki ni bila oskrbljena. 21-letnica naj bi po poročanju Večera roko večkrat tiščala v zamrzovalnik, da bi ji odmrla, s čimer bi bila upravičena do odškodnine za stoodstotno invalidnost.