Groza

Našli trupelci pogrešanih malčkov, do kraja jih je odpeljala mati

S.R.
14. 3. 2019, 20.57
Posodobljeno: 14. 3. 2019, 21.33
Deli članek:

Španska policija je po celodnevni iskalni akciji vendarle našla pogrešana bratca in sestrico, ki pa sta bila na žalost mrtva.

Profimedia
Tragičen konec iskalne akcije (fotografija je simbolična).

Tako se je z najbolj črnim scenarijem končalo današnje grozljivo dogajanje v španskem kraju Godella, ki leži le nekaj kilometrov severno od Valencie. Mati je po več urah zaslišanja vendarle klonila in policiste odpeljala do kraja, kjer sta ležali trupelci triletnega sina in komaj pet mesecev stare hčerke. 

Kot smo že poročali, so španski policisti danes zjutraj prejeli prijavo zaskrbljenega občana, ki je svojo napol golo sosedo videl bežati pred še bolj golim in okrvavljenim soprogom. Gre za belgijskega državljana Gabriela C. in domačinko Mario G., oba stara približno 30 let. Policisti so Gabriela nato našli v njuni baraki, Mario pa nekoliko pozneje skrivajočo se v zapuščeni cisterni. O otrocih ni bilo ne duha ne sluha, starša pa so pridržali. Šlo naj bi za osebi s psihološkimi težavami, ki sta med zaslišanjem pokazali zelo malo interesa po sodelovanju s policisti, a je bilo po poročanju časnika El Pais v njunih izjavah veliko nedoslednosti. 

Twitter
Družina je živela v tej zapuščeni baraki.

Otroka naj bi sicer bila pogrešana že od včeraj, Kot je policistom dejal Gabriel, naj bi se z ženo prepirala, ta pa naj bi pozneje otroka poskušala utopiti. Malčka je nazadnje včeraj videla ena od družinskih prijateljic, ki jim je prinesla hrano. Družina je sicer živela v zapuščeni baraki, starša pa sta bila že nekaj časa na radarju socialnih služb, ki naj bi že začele postopek odvzema otrok.

V iskalni akciji je sicer sodelovalo več kot sto policistov, gasilcev, reševalcev in potapljačev, ki so preiskali okoliške vodnjake in vodne vire. Otroka so iskali tudi s pomočjo helikopterja in psov slednikov.