Proj je v telefonskem pogovoru grozil Aščićevi in ji s tem vzbudil občutek osebne ogroženosti, je po poročanju TV Slovenija presodilo sodišče. Aščićeva je na sodišču poudarila, da se je po telefonskem pogovoru zelo prestrašila, saj je na podlagi pogovorov z zaposlenimi pri Univerzal logistiki sklepala, da gre za agresivno osebo, ki utegne grožnje tudi uresničiti. Proj pa se je na sodišču zagovarjal, da ga je novinarka z namigovanjem, da naj bi goljufal delavce, razžalila. 

Sodišče je presodilo, da je Proj storil kaznivo dejanje grožnje. Prisodilo mu je pogojno kazen enega meseca zapora, ki pa ne bo izrečena, če Proj v obdobju dveh let ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodba sicer še ni pravnomočna. 

Družba Univerzal logistika je sicer zaradi poročanja Aščićeve sprožila tožbo zoper RTV Slovenija (RTVS). V družbi menijo, da je novinarka s poročanjem družbi povzročila tako premoženjsko škodo kot tudi razžalitev dobrega imena in časti. Od RTVS zahtevajo nekaj več kot 51.000 evrov, so zapisali.