Črna kronika

FOTO: V zrušenju nadhoda več smrtnih žrtev

S.R./STA
14. 3. 2019, 19.31
Posodobljeno: 14. 3. 2019, 19.34
Deli članek:

Najmanj pet ljudi je umrlo, več kot 30 pa je bilo ranjenih, ko se je danes v indijski finančni prestolnici Mumbai porušil del nadhoda blizu glavne železniške postaje.

Reuters
Zrušenje nadhoda v Mombaju.

Umrle so tri ženske in dva moška, je povedal namestnik načelnika mestne policije Manjunath Singe. Na nadhodu, ki povezuje cesto z železniško postajo Chhatrapati Shivaji Maharaj, je bila v času nesreče množica ljudi, ki so se v prometni konici zvečer vračali domov. Po poročanju televizije NDTV so bili ob zrušenju dela nadhoda žrtve ljudje na njem, kot tudi potniki v avtomobilih, ki so peljali pod njim.

Predstavnik lokalnih oblasti Devendra Fadnavis je obljubil podrobno preiskavo dogodka, a dodal, da bo zanjo potreben čas. Povedal je, da bodo svojcem smrtnih žrtev izplačali 500.000 rupij (7210 ameriških dolarjev) odškodnine.

Reuters
Zrušenje nadhoda v Mombaju.

Minister zvezne države Maharashtra, katere prestolnica je Mumbai, Vinod Tawde je dejal, da nadhod ni bil v slabem stanju in da je bil potreben le manjših popravil, ki so potekala. Zakaj med temi popravili nadhoda niso zaprli, ni vedel. Dodal je, da bodo zadevo preiskali. 

Julija lani se je porušil podoben nadhod blizu železniške postaje Andheri v mestu. Umrli sta dve osebi. Po tej nesreči so v mestu izvedli preglede nadhodov, a ni jasno, ali je bil med pregledanimi tudi ta, ki se je danes delno zrušil.