So našli sledi pnevmatik?

Pogrešano 15-letnico iščejo v gozdu, a jih bo bržkone pričakalo le truplo

R.T.
13. 3. 2019, 11.07
Posodobljeno: 13. 3. 2019, 11.23
Deli članek:

Nemška policija je konec tedna izvedla večjo iskalno akcijo za zdaj že tri tedne pogrešano 15-letno Rebecco Reusch. Končala se je brez odgovorov, preiskavo pa v teh dneh nadaljujejo.

Profimedia
Iskalna akcija konec tedna ni obrodila sadov.

Preiskovalci kljub temu ne obupujejo, a je zdaj že bolj ali manj jasno, da pravzaprav iščejo njeno truplo. Razen njene družine le še malokdo verjame, da je Rebecca živa. Preiskovalci so se včeraj skupaj s forenzičnimi izvedenci podali v gozd Brandenburg jugovzhodno od Berlina, kjer bodo prečesali vsako ped zemlje. Preiskava v gozdu se nadaljuje tudi danes. 

Policija o morebitnih sledeh, ki naj bi jih našli v gozdu, še vedno molči, a nemški mediji poročajo o prisotnosti številnih izvedencev, ki so včeraj popoldne oblečeni v bela zaščitna oblačila skrbno preiskovali gozdna tla. Kot poroča nemški Bild, so izvedenci posneli več fotografij sledi pnevmatik in s kraja odnesli tudi mavčni odlitek, a policija zaenkrat še ni potrdila, ali je govora o avtomobilu Renault Twingo, ki ga je vozil Rebeccin svak in glavni osumljenec 27-letni Florian R.

Twitter
Rebecco pogrešajo od 18. februarja.

Gozd se sicer nahaja ob avtocesti A 12, na kateri so 18. in 19. februarja (Rebecca je izginila 18. februarja zjutraj) nadzorne kamere zaznale sporno vozilo Renault Twingo. Policisti so se ob tamkajšnji gozdni cesti sprehodili tudi z lopatami, a so zvečer, ko je na območje padla tema, iskanje zaključili brez uspeha. 

Nemška tiskovna agencija DPA medtem poroča, da policija preiskuje tudi jezero Wolziger, ki prav tako leži jugovzhodno od Berlina. Celotna preiskava je sicer zelo obsežna. Kot je v ponedeljek pojasnila tiskovna predstavnica policije, so preiskovalci do zdaj prejeli že več kot 1200 različnih namigov. Da bodo vse proučili in relevantne pozneje tudi preiskali, pa bo trajalo še kar nekaj časa.

Profimedia
Iskalna akcija konec tedna ni obrodila sadov.

Profimedia
Iskalna akcija konec tedna ni obrodila sadov.