Sodba se nanaša na izjave, ki jih je Popovič kot župan dal na račun oprsja Carlove leta 2013 in v zvezi s katerimi je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine.

Carlova je leta 2014 vložila še zasebno kazensko tožbo, koprsko okrožno sodišče pa je danes Popoviča spoznalo za krivega v vseh točkah, jepotrdil zagovornik Carlove, odvetnik Aleš Štravs. Za dve kaznivi dejanji razžalitve je sodišče nekdanjemu županu določilo po mesec in 15 dni zaporne kazni ter za kaznivo dejanje žaljive obdolžitve štiri mesece zaporne kazni, nato pa določilo enotno pogojno zaporno kazen šestih mesecev s preizkusno dobo dveh let.

Obenem je sodišče Carlovo v nasprotni kazenski tožbi oprostilo obtožbe, da naj bi Popoviča razžalila z izjavo, ki jo je v odziv na županove izjave dala za enega od lokalnih medijev.

Sodba je pričakovana, vendar je po odvetnikovem mnenju težko govoriti o zadovoljstvu glede na to, da je od vložitve zasebne tožbe minilo že nekaj let. Predvsem gre po njegovih besedah za to, da je bilo s sodbo Carlovi dano neko zadoščenje oziroma "priznanje, da v tej državi veljajo neka merila, preko katerih se ne sme".

Sodba sicer še ni pravnomočna, Štravs pa je pojasnil, da je Popovičev zagovornik že napovedal pritožbo.